Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Radikali negoduju zbog ćutanja Ustavnog suda o odžačarini

Gradski odbor Srpske radikalne stranke protestovao je zbog ćutanja Ustavnog suda koji se ni nakon godinu dana nije oglasio povodom njihove incijative da se pokrene postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o dimničarskim uslugama, odnosno za plaćanje tzv. "odžačarine".

Eksing kupio futoški Milan Vidak

Beogradsko preduzeće "Eksing", koje se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija u građevinarstvu i protivpožarnih vrata, kupilo je celokupnu imovinu nekadašnje futoške Fabrike žice i proizvoda od žice "Milan Vidak".

Priznanje za "Ne radi se čoveče"

Projekat "Igrom do boljeg zdravlja" izabran je za jedan od devet najboljih u Evropi u oblasti prevencije narkomanije u 2014. godini, na konkursu "European Drug Prevention Prize 2014" koji je raspisala Pompidu grupa, saopštilo je udruženje Prevent.

FTN pojasnio problem u izveštaju DRI

Povodom izveštaja Državne revizorske institucije (DRI), Fakultet tehničkih nauka je saopštio da je u izveštaju navedeno da je ta ustanova radila u skladu sa svim propisima, a da se sporni deo odnosi na jedan odeljak.

Novosađani rak leče u prodavnici zdrave hrane

Lakovernost i teške bolesti dovode Novosađane u situaciju da rak, demenciju i nepokretnost leče neproverenim "lekovima" koje nabavljaju od mnogobrojnih nadrilekara. Veoma poznat trend u nadrilekarstvu jeste ispijanje petroleja u određenim količinama što, navodno, "leči rak bilo koje vrste".

Prodavao svoj bubreg, završio na sudu

Oglas objavljen na jednom internet sajtu da se za 12.000 evra nudi na prodaju bubreg, nije privukao samo pažnju onih kojima bi transplantacija spasila život, već i novosadske policije, koja je uspela da dođe do prodavca organa.

"Deca se neće lečiti SMS porukama"

Do kraja godine moguće je da će barem jedno dete ili mlada osoba biti poslato na lečenje u inostranstvo upotrebom sredstava iz Fonda za lečenje oboljenja koje se ne može lečiti u Srbiji, kaže za 021 članica Nadzornog odbora ovog fonda i članica udruženja "Roditelj" Dragana Ćorić.

DRI: FTN nezakonito isplaćivao veće plate

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas izveštaje o pravilnosti poslovanja u 2013. godini Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, u kojima je navedeno da su najveće nepravilnosti u isplatama zarada, korišćenju službenih vozila i javnim naavkama.

Preminuo novinar Jan Briza

Poznati novosadski novinar Jan Briza preminuo je nakon velike borbe s teškom bolešću. Briza se novinarstvom bavio od 1975. godine. Bio je jedan od osnivača Nezavisnog društva novinara Vojvodine i njegov aktivni i istaknuti član.