Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Ustanove kulture mogle ostati bez plata zbog kuvarice

Nakon što UO Pozorišta mladih nije podržao finansijski izveštaj koji je pripremila direktorka Tijana Delić, zbog čega je postojala mogućnost da zaposleni u svih 11 ustanova kulture čiji je osnivač Grad ne dobiju plate u novembru i decembru, UO ipak je juče usvojio ova plan.

Novosadske deponije postaju parkovi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio je JKP "Gradsko zelenilo" da otpočne akciju "Parkovi umesto deponija" tokom koje će biti zasađeno drveće i ukrasno bilje na svim lokacijama u gradu koje su u ranijem periodu pretvorene u smetlišta.

FOTO: Nova zgrada PMF-a od decembra

Kad se narednog meseca okončaju radovi na izgradnji, adaptaciji i proširenju zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta, profesori i studenti dobiće novih 1.500 kvadrata korisnog prostora za budući rad.

Grad i radikali obeležili godišnjicu prisajedinjenja

Povodom 96. godišnjice održavanja Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i drugih Slovena i donošenja odluke o prisajedinjenju Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca predstavnici gradske vlasti položili su venac na spomen-ploču na zgradi na Trgu slobode gde je 25. novembra 1918. održana Velika narodna skupština.

FOTO: Novi Sad - Grad koji nestaje

Novi Sad svoju urbanu sliku već dugo menja na način da mnogi Novosađani, a i sami stručnjaci za arhitekturu, nisu uvek zadovoljni time šta se gradi. Ne prođe nekoliko dana da neka kuća ne bude srušena kako bi na njenom mestu nikla višespratnica.