Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Vodovod: Voda ispravna za piće

Institut za javno zdravlje Vojvodine je saopštio da je u današnjoj analizi gradske vode utvrdio prisustvo bioloških indikatora u uzorku vode uzetom iz rezervoara u fabrici vode, ali, bez obzira na to, u Vodovodu tvrde da Novosađani bez brige mogu da piju vodu iz gradskog vodovoda.

Planira se uređenje Univerzitetskog parka (Foto)

Iako će se u Univerzitetskom parku u narednih nekoliko godina naći deo petlje mosta Franca Jozefa i nova Centralna zgrada univerziteta, urbanisti ističu da plan detaljne regulacije predviđa sređivanje postojećeg parka, a ne njegovo uništavanje.  

Sahrana Ogulinca na gradskom groblju?

Mladen Ogulinac iz Starih Ledinaca, koji je silovao i ubio osmogodišnju devojčicu, mogao bi da bude sahranjen na groblju u Novom Sadu, budući da ga meštani iz njegovog sela ne žele na svom groblju.

Teško je pse uhvatiti "na delu"

Komunalna inspekcija ove godine napisala je oko 30 mandatnih kazni i preko 70 prekršajnih prijava protiv vlasnika koji svoje pse istrčavaju na nedozvoljenim površinama, dok je mnogo teže kazniti vlasnike za nečistoću koje njihovi ljubimci ostave za sobom.

Na pregled se čeka više meseci

Pregledi kod specijaliste ortopeda se na novosadskoj Poliklinici zakazuju samo jednom mesečno, a pacijenti koji uspeju da zakažu termin ponekad čekaju celo prepodne pa odu kući neobavljena posla jer se lekar ne pojavi, navodi slušateljka našeg radija.

Naziru se nove bioskopske sale

Grubi građevinski radovi u budućem bioskopu Arena su završeni, a kompletno renoviranje bi trebalo da bude okončano za dva - tri meseca, što je pola godine kasnije u odnosu na prvobitno najavljen rok iz preduzeća "Art vista", koje je zakupilo bioskop.

Poslovni inkubator tek u septembru

Iako je još krajem prošle godine najavljeno da će za nekoliko meseci grad dobiti prvi poslovni inkubator za mlade, a ugovor za to je potpisan početkom februara, do sada još ništa nije urađeno.

"Dnevnik holding" prekinuo štrajk

Zaposleni u "Dnevnik holdingu" prekinuli su jednomesečni štrajk nakon što je sa Vladom Vojvodine postignut pismeni dogovor o dinamici isplate zaostalih zarada.

Taksa za postavljanje reklame i dalje visoka

Iako je komunalna taksa za postavljanje reklamnih oznaka  na fasadama zgrada odlukom Skupštine grada pre mesec dana smanjena za oko 60 odsto, trgovci, zanatlije i marketinške agencije i dalje smatraju da je naknada previsoka.

Policija obećala obračun s bahatim vozačima (Foto)

Šef saobraćajne policije, Milovan Glođović, najavio je da će se prekršaji bahatih i nesavesnih vozača ubuduće prijavljivati kao nasilnička vožnja, u nastojanju da kazne za počinioce budu pooštrene. Ovo obećanje usledilo je nakon protestne šetnje i predaje peticije sa zahtevom da se spreči i adekvatno kazni divljanje na novosadskim putevima, čija je poslednja žrtva bio dvanaestogodišnji dečak.  

Eđšeg i dalje propada

Objekat pod formalnom zaštitom države u Ulici Antona Čehova broj 4, poznatiji kao Eđšeg, i dalje će biti okupljalište beskućnika i narkomana, jer gradske vlasti ne planiraju da ulažu novac u njegovu obnovu.

Lome drveće i pored video nadzora

Velika žardinjera u Gimnazijskoj ulici, koja je pre nekoliko dana uništena, snima se video nadzorom i "Gradsko zelenilo" pokušava da pronađe krivca za to.