Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Krivična prijava protiv bivšeg direktora Stana

Poreska policija je novosadskom Višem tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg generalnog direktora JKP "Stan", Maksima Vojnovića, nekadašnjeg finansijskog direktora tog gradskog preduzeća, Gorana Zečevića, te direktora privrednog društva "MRM-Argons" iz Novog Sada, Milenka M.

Nestašica mleka diže cene

Novosađani i narednih dana mogu očekivati nestašicu svežeg mleka u prodavnicama, a do kada će takvo stanje trajati, prerađivači ne mogu da preciziraju.

Nema slučajeva trovanja mesom

U poslednjih mesec dana na novosadskim pijacama bilo je sedam slučajeva oduzimanja mesa, dok su kvalitet i skladištenje u supermarketima bili zadovoljavajući.

Boravak ne poskupljuje pre jeseni

Do povećanja cena boravka dece u vrtićima sigurno neće doći u naredna dva meseca, iako iz Predškolske ustanove poskupljenje traže već duže vreme.  

Voda iz vodovoda je ispravna

Voda iz vodovoda koja stiže do krajnjih korisnika je bezbedna za upotrebu i u njoj nema rotatorija, potvrdila je za Radio 021 Milka Popović iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Dečak upao u rupu

Četvorogodišnji N.Z. zadobio je lakše povrede kolena i lakta kada je pre dva dana vozeći dečiji bicikl upao u rupu koja se već 20 godina nalazi na trotoaru na Bulevaru despota Stefana, piše ''Dnevnik''.

Stigla Dunavska regata

Učesnici tradicionalne, 55. po redu, Dunavske regate, stigli su juče u Novi Sad i smešteni su na Špicu na Štrandu, u blizini odbojkaških terena.

U Stanu pregovori još traju

Direktor JKP "Stan" Milenko Peričin kaže da je većina odredaba kolektivnog ugovora usaglašena sa sindikatom, a preostao je još dogovor o visini otpremnina i konkretnim koeficijentima po radnim mestima što se očekuje do kraja avgusta.

Parking u Branimira Ćosića još nije gotov

Uprkos najavama da će sređivanje privremenog parkinga u Ulici Branimira Ćosića biti završeno do kraja prošle nedelje, radovi još traju, a u "Parking servisu" ne mogu da preciziraju kada će sve biti gotovo.

Uskoro rušenje 40 ruina

Niko od vlasnika 40 popisanih ruševnih objekata u Novom Sadu nije se odazvao na apel Građevinske inspekcije da te građevine saniraju ili dovrše.

Nema povećanja plata, ali ni otpuštanja

Od svih priča o reformi javnog sektora, aktuelne gradske vlasti su u protekle dve godine načinile samo jedan vidljiviji korak, i to u vidu smanjenja mase zarada u gradskim preduzećima do 15 odsto.

Neodgovorni pale, svi plaćamo

Plastični kontejner za smeće, koji je ovih dana oštećen u ulici Vojvode Putnika, jedan je od ukupno 30 koliko ih je spaljeno od februara.