Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Uređenje Keja pri kraju

Uređenje Keja žrtava racije privodi se kraju, a od većih poslova ostalo je još da se završi sanacija spomeničkog kompleksa koja je počela prošle nedelje.

Oko 200 radnika odlazi sa RTV-a

U cilju racionalizacije broja zaposlenih na Radio televiziji Vojvodine, 130 radnika se dobrovoljno prijavilo za socijalni program, a njih 80 će od jeseni preći u Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze".

Dodela ateljea ni na pomolu

Iako su potkomisije za korišćenje ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi osnovane pre osam meseci, još uvek nije poznato kada će biti osnovana komisija i raspisan konkurs za dodelu ovih objekata. 

Još nema Službe za javne nabavke

Gradsko veće donelo je odluku da javnim preduzećima i gradskim službama dozvoli da i u narednih šest meseci nastave sa samostalnim raspisivanjem javnih tendera.

Ove godine bez rušenja nelegalnih objekata

Rušenje bespravno izgrađenih objekata na području Novog Sada, koji ne mogu biti legalizovani, u ovoj godini nije u planu, a za to nije izdvojen novac, niti je određeno ko će taj posao obaviti.

Bisa se vraća kući

Bisa, odbegla labudica iz Dunavskog parka, nalazi se u Sremskoj Kamenici kod Radovana Kokara, koji je pre desetak godina "Gradskom zelenilu" poklonio najpoznatiji novosadski ptičiji par.

Novi računari za osnovne škole

Novosadski osnovci u sledećoj školskoj godini mogu očekivati da će u školama na raspolaganju imati do 30 novih računara povezanih na internet.

Protest protiv divljanja vozača

Protest u okviru građanske inicijative "Nisi sam na ulici" održava se sledećeg utorka, kada će građani u policiji predati peticiju i zahtev da se spreči bahaćenje pojedinaca na novosadskim ulicama i čuva bezbednost u saobraćaju.

U "Dnevnik holdingu" štrajk glađu

Dvoje radnika "Dnevnik štamparije" je počelo štrajk glađu, a u sredu će Upravni odbor ovog preduzeća ponovo pregovarati o zahtevima štrajkača sa Vladom Vojvodine.