Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Smena urednice Novosadske TV

Glavna i odgovorna urednica "Novosadske televizije", Mirjana Vladisavljev, smenjena je, a na njeno mesto je došla dugogodišnja novinarka ove stanice, Smiljka Sejin.

Za desetak dana obnova fasada

Gradsko veće usvojilo je predlog ''Poslovnog prostora'' da se iz budžeta sufinansira obnova fasada samo na objektima u čijem vlasništvu grad ima udeo, odnosno u kojima to preduzeće ima lokale.

Stepenice stižu za mesec dana

Nove pokretne stepenice koje je Grad naručio za podzemni prolaz trebalo bi da stignu za oko mesec dana, a najverovatnije do jeseni će ponovo biti u funkciji.

Pronađeno telo mladića

Ronioci Žandarmerije pronašli su u Dunavu kod Ribarskog ostrva telo utopljenog Marka Divkovića (1991) iz Novog Sada, koji se pre dva dana utopio na očigled svojih drugova i brata koji su s njim bili na divljoj plaži na Šodrošu.

"Energotehnika" bez komentara

Zaposleni u "Energotehnici Južna Bačka", koja je u petak prodata na aukciji, ne žele više da komentarišu privatizaciju ovog preduzeća, kojoj su se prethodno protivili.

Najjača konkurencija na Akademiji

Posle prvog upisnog roka na fakultetima, ostalo je 1.512 mesta na osnovnim studijama, a podatke o slobodnim mestima nije dostavio jedino Medicinski fakultet.

Porta bez grafita

Grafiti u Katoličkoj porti biće uklonjeni do sutra. Iako su grafiti sa ovog mesta bili uklonjeni pre godinu dana, grad je opet investirao dva i po miliona dinara za to, kaže načelnica gradske uprave za komunalne poslove, Lidija Tomaš.

VAC: Dnevnik propustio rok

Nemačka medijska grupacija VAC saopštila je da su predstavnici preduzeća ''Dnevnik Holding'' propustili rok za prihvatanje ponude za preuzimanje udela u visini od 55 odsto, koji VAC grupacija ima u ''Dnevnik Vojvodina Presu''.

Krili podatke o kršenju prava pacijenata

Iako je Međunarodna agencija za atomsku energiju svoj izveštaj o kršenju prava pacijenata u Institutu za onkologiju Vojvodine ministarstvu zdravlja dostavila još u martu, ti podaci su prikrivani do sada, tvrdi za Radio 021 predsednica udruženja "Doktori protiv korupcije", Dragana Jovanović.

Novitet u štrajku

Radnici Noviteta od jutros su u generalnom štrajku, a zahtevi štrajkača su isplata zaostalih plata i potpisivanje kolektivnog ugovora.