Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Sutra forum "Hrvatska-Srbija 2007-2013"

Jednodnevna konferencija i forum za pronalaženje partnera, a u okviru IPA programa prekogranične saradnje “Hrvatska – Srbija  2007-2013” održava se sutra u Kongresnom centru Master na Novosadskom sajmu.

Danas Moj salaš

Pijaca "Moj salaš" održava se i ovog četvrtka na Platou Spensa, od 14 do 20 časova.

"Energotehnika" protiv aukcije

Aukcijska prodaja "Energotehnike - Južna Bačka" mogla bi da ugrozi snabdevanje električnom energijom u Vojvodini, ocenili su radnici i rukovodstvo ovog privrednog društva.  

Uskoro tender za Žeželjev most

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da očekuje da će krajem sledeće nedelje biti najavljeno otvaranje tendera za Žeželjev most u Novom Sadu.

Radnicima Dnevnika obećane dve zarade

Radnicima "Dnevnik holdinga" i "Dnevnik štamparije", koji su i danas štrajkovali, Vlada Vojvodine ponudila je da se od prodaje montažnog objekta štamparije isplate dve zarade iz 2009. godine.

Moguć novi štrajk komunalaca

Sindikati u novosadskim javnim i javno-komunalnim preduzećima najavili su da bi zaposleni u tom sektoru, posle pola godine, ponovo mogli da stupe u štrajk zbog teškog ekonomskog položaja.

Počelo uklanjanje barži (Foto)

Ostaci mosta na baržama biće uklonjeni za 25 radnih dana, a do kraja avgusta se očekuje da će biti rekonstruisan ceo plato kod spomenika žrtvama racije.

Uspešna sezona u SNP-u

Upravo završena sezona Srpskog narodnog pozorišta, u poređenju sa prethodnom, donela je 11,7% veći prihod od ulaznica, veći broj predstava i ukupan profit.

Grad platio deci more

Načelnica Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu Vera Grkavac ispratiće danas u 18 sati sa Železničke stanice decu kojoj je Grad Novi Sad i ove godine obezbedio sredstva za letovanje.

Više od 100 kazni za prodavce

Komunalni inspektori su tokom proteklih sedam dana, pre i za vreme trajanja Exita, napisali 103 mandatne kazne za ulične prodavce koji su bez dozvole prodavali robu posetiocima festivala.

Birokratija odlaže postavljanje sistema

Iako najavljeno za polovinu juna, postavljanje sistema za vizuelno i obaveštavanje putem telefonskih poruka o broju slobodnih mesta na zatvorenim parkiralištima, kasni zbog birokratskih problema.

Pavličić: Spens - manje radnika, niže cene zakupa

Rukovodstvo Spensa najavilo je otkaze za deset odsto zaposlenih, kao i nov način raspodele slobodnih poslovnih prostora. Gradonačelnik Igor Pavličić, dao je ovom preduzeću rok da do kraja leta da osmisli novi koncept poslovanja.