Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Naprednjaci traže vraćanje mandata

Jedanaest odbornika Srpske napredne stranke podnelo je zahtev za vraćanje mandata u Skupštini grada Novog Sada, na osnovu Odluke Ustavnog suda Srbije od 21. aprila.

Radi novi virtuelni matičar

Građanima  koji podnose zahtev za izvode iz matičnih knjiga i uverenja o državljanstvu putem Interneta dostupna je nova aplikacija virtuelnog matičara, na sajtu grada, na adresi www.novisad.rs/maticar.

Uspešni đaci Mašinske škole

Učenici Srednje mašinske škole na nedavno završenim pokrajinskim i republičkim takmičenjima osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje u konkurenciji 114 srednjih mašinskih škola u Republici Srbiji.

Derviš najavio Pozorje

Kao prolog Sterijinom pozorju, sinoć je u Srpskom narodnom pozorištu turski Gradski teatar ''Kodžaeli'' iz Izmita izveo predstavu ''Derviš i smrt'', u režiji Nurulaha Tundžera, za koju je adaptaciju uradio Nebojša Bradić, prema istoimenom romanu Meše Selimovića.

O komunalnim taksama u junu

Predlog smanjenja komunalnih taksi za isticanje reklamnih oznaka i držanje muzičkih uređaja u lokalima neće biti na dnevnom redu Sednice gradske Skupštine koja je zakazana za četvrtak 27. maj.

Održana predškolska olimpijada (Foto)

Stadion ''Karađorđe'' bio je danas poprište velikog sportskog takmičenja u nekoliko različitih disciplina, a glavni akteri, koje je pozdravljalo više publike nego na pojedinim fudbalskim utakmicama, bili su klinci iz novosadskih vrtića.  

Brži pregledi protiv raka dojke

Ove godine se u Domu zdravlja "Novi Sad" planira digitalizacija radiološke opreme, nakon čega će se pregledi poput skrininga dojke obavljati brže i efikasnije.

Gradonačelnik u petak vozi bicikl

Promotivna vožnja bicikala, koju organizuje Grad Novi Sad u sklopu akcije "Vratimo Novi Sad bicklistima", biće održana u petak, a predvodiće je gradonačelnik Igor Pavličić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Drugi im rade maturske i diplomske radove

U centru Novog Sada se deli promotivni materijal koji nudi đacima i studentima da neko umesto njih radi maturske, diplomske, pa čak i magistarske i doktorske radove, saznaje Radio 021.

Deo Betanije gotov do kraja godine

Radovi na obnovi dela Betanije trebalo bi da budu gotovi do kraja godine, a u Kliničkom centru Vojvodine kažu da će najverovatnije na proleće biti raspisan tender za nabavku opreme.

Predavanje o prevenciji raka dojke

Predavanje o važnosti i načinu samopregleda dojke biće održano u sredu, 26. maja  u prostorijama Mesne zajednice "Prva vojvođanska brigada", Narodnih heroja 5.

Besplatno letovanje uz vožnju taksijem 021

Turistička agencija "Kompas" odlučila je da pokloni besplatno letovanje nekom od slušalaca Radija 021 koje od 10. maja svakog radnog dana zaposleni sa radija voze na posao i sa posla voze kući.