Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Ukraden bager

Bager težak deset tona i vredan 85.000 evra, misteriozno je nestao iz novosadskog brodogradilišta.

Infrastruktura za legalizaciju

Novosadska gradska vlast će u narednih mesec dana iz budžeta uložiti oko 30 miliona dinara za izgradnju infrastrukture u naseljima u kojima je podneto najviše zahteva za legalizaciju.

Transformacija Naftne industrije Srbije

Upravni odbor Naftne industrije Srbije usvojio je nacrt odluke o transformaciji preduzeća u otvoreno akcionarsko društvo, saopšteno je iz kompanije čiji je vlasnik ruski Gasprom.

Na pumpama cene stoje

Uprkos zvaničnom poskupljenju goriva između petka i subote, ni privatne, ni pumpe Naftne industrije Srbije nisu povisile cene.  

Sindikalci na meti

Sindikat "Solidarnost" će morati da se iseli iz svojih prostorija u Sremskoj ulici, kaže za Radio 021 predsednik ovog sindikata Milan Starović.

Povećana potrošnja struje

Proteklog vikenda potrošnja električne energije na konzumnom području Elektrovojvodine bila je veća za pet do šest odsto nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz tog preduzeća.

Pala još dva stabla

Zbog sinoćnog olujnog vetra pala su još dva stabla u Novom Sadu, kaže za 021 Biserka Svetić iz "Gradskog zelenila".

Recepti iz obrazovanja

U utorak, 18. maja održaće se drugo u serijalu predavanja "Recepti iz obrazovanja" koja se bave značajem obrazovanja i učenja stranih jezika u procesu razvoja ličnosti i karijere i koja održavaju predavači i gosti Škole za strane jezike Eduka Centra u Novom Sadu.

Petrović i Pastor podnose ostavke

Poslanici vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine Dragoslav Petrović i Ištvan Pastor danas bi trebalo da zvanično podnesu zahtev pokrajinskom parlamentu da ih razreši poslaničkih mandata kako bi, na osnovu odluke Agencije za borbu protiv korupcije, zadržali svoje funkcije u pokrajinskoj vladi.