Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

120 hiljada posetilaca na Noći muzeja

Na više od 80 programa u protekloj Noći muzeja u Novom Sadu, sinoć je na 47 lokacija zabeleženo oko 120 hiljada poseta, saopštili su organizatori ovog masovnog dešavanja.

Bankari traže da proradi stanica ATP Vojvodine

U Trgovinskom sudu za 26. maj zakazano je ročište o izmenjenom planu reorganizacije ATP "Vojvodina" u stečaju, koji podrazumeva početak rada nove međumesne autobuske stanice, izgrađene na placu firme pre više od četiri godine.

Povećan broj uličnih prodavaca

Od ljupkih bakica koje prodaju domaća jaja i celer iz svoje bašte, do nakupaca koji drsko zauzimaju najprometnije raskrsnice ružeći sliku grada, uličnih prodavaca je, čini se, sve više u našem gradu.

Utvrđuje se tačan broj zlostavljane dece

Novosadska policija utvrđuje koliko je zaista učenika bilo žrtva nastavnika geografije iz osnovnih škola "Jovan Dučić" u Petrovaradinu i "Veljko Vlahović" u Šangaju jer je moguće da se radi o desetinama đaka pošto je, navodno, deci puštao porniće poslednjih desetak godina.

Neizvesne subvencije za privatne vrtiće

Ove godine u vrtiće "Radosnog detinjstva" neće uspeti da se upiše oko 500 dece, ali Grad će pronaći način da reši ovaj problem, tvrdi za Radio 021 gradonačelnik Igor Pavličić.  

"Mace" do početka juna

Ovih dana grad je pun cveta ženske topole, takozvanih "maca", koje ne izazivaju alergijske reakcije, već samo nadražaj kod ljudi sklonih alergiji.