Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Grad smanjuje visinu taksi

Komunalne takse za reklamne oznake i za muzičke uređaje u ugostiteljskim objektima biće umanjene na junskom zasedanju Skupštine grada, na kojem će se raspravljati i o rebalansu gradskog budžeta.

Zbog stečaja više nezaposlenih

Novosadski "Agrokoop", "Semenara" i "Alma Mons", nalaze se na najnovijem spisku od 207 preduzeća spremnih za automatski stečaj, koji je Narodna banka dostavila privrednim sudovima u Vojvodini.

Još ništa od novih autobusa

Iako Gradsko saobraćajno preduzeće skoro tri godine nije nabavilo ni jedan novi autobus, niko od predstavnika tog preduzeća i gradskih vlasti ne može da precizira kada će vozila biti kupljena.

Bez veće štete od oluje

Jučerašnje nevreme prekinulo je programe kablovskih distributera i na momente usporilo saobraćaj, ali značajnije štete nije bilo.

Zbog maratona vanredno do Popovice

Povodom održavanja Fruškogorskog maratona, a zbog očekivanog velikog broja učesnika, gradski prevoznik će u subotu, pored redovnih polazaka autobusa na liniji 74, organizovati vanredni prevoz prema Popovici.

Za parking duguje 2.000 evra

Od početka godine podneto je 160 tužbi protiv Novosađana koji nisu platili doplatne karte za parking, a priprema se još 40 tužbi.

Počinje Vivisectfest

Peti po redu festival o ljudskim pravima "Vivisektfest" počinje u nedelju 9. maja i traje do 13. maja u Zapadnom holu Spensa.

Agencija pokrenula postupak protiv Igora Pavličića

Državna Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, kao i protiv svih funckionera koji obavaljaju više javnih funkcija, postupak zbog povrede zakona, odnosno zbog sukoba interesa.