Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Exit osnovao fondaciju za studente

Udruženje Exit osnovalo je fondaciju "The State of Exit" da bi moglo da stipendira stručna usavršavanja i rad na raznim projektima uglavnom novosadskih studenata.

Kazne kafićima za gomilanje smeća

Za mesec dana Komunalna inspekcija napisala je 15 prijava protiv vlasnika kafića u centru grada koji ostavljaju smeće oko drveća i bandera, odnosno van kontejnera.

Sajmovi motocikala, teretnjaka i nautike

Novosadski sajam će od 22. do 25. aprila biti domaćin 5. međunarodnog sajma motocikala, bicikala i prateće opreme "Moto bajk", 2. međunarodnog sajma terenskih vozila i Izložbe nautike.

Studio nije sportski teren

Branilac jednog od osumnjičenih za napad na košarkaša “Partizana”, Strahinju Miloševića, zatražio je izuzeće istražnog sudije, Vanraspravnog veća i vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Novom Sadu.

Vojvođanski poslanici čekaju Ustavni sud

Poslanici Skupštine Vojvodine iz poslaničke grupe "Za evropsku Vojvodinu", koji obavljaju duple funkcije, odlučili su danas da ne napuštaju nijednu od njih sve dok Ustavni sud Srbije ne donese odluku o tom pitanju.

Sve više zabrana poseta Fejsbuku

Osim što je korišćenje "Fejsbuka" zabranjeno zaposlenima u Vladi Vojvodine, ovu društvenu mrežu u toku radnog vremena ne smeju da koriste i zaposleni u pojedinim državnim institucijama i javnim preduzećima.

Gradonačelnik dobio dres

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić primili su fudbalere i stručni tim Fudbalskog kluba Vojvodina povodom plasmana u finale Kupa Srbije.

Za pet sati do Bara?

Rekonstrukcija pruge Beograd-Bar koštala bi između 200 i 300 miliona evra, a vozovi bi brzinom od 100 kilometara na sat mogli da idu tek za desetak godina.

Kiša zaustavila radove

Zbog kiše koja pada radnici JKP "Put" neće danas nastaviti rekonstrukciju kolovoza na raskrsnici kod Železničke stanice.

Traže se zagađivači životne sredine

Pokret gorana Novog Sada uključio se u veliku akciju pod nazivom "Tražimo zagađivača godine i zaštitnike životne sredine", a svi Novosađani pozvani su da se pridruže sa svojim predlozima.