Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Odobreno poskupljenje parkiranja

Odbornici Skupštine grada odlučili su da Novosađani tokom aprila, a najkasnije u maju, počnu da plaćaju pet dinara skuplje parkiranje u crvenoj i plavoj zoni.  

Karte za 4. meč sa Makabijem od ponedeljka

Košarkaški klub Partizan saopštio je da će karte za četvrtu utakmicu četvrtfinalne serije sa Makabijem, koja se igra narednog četvrtka u Beogradskoj areni, biti puštene u prodaju u ponedeljak.

Sat za našu planetu

Večeras, u 20:30, u Novom Sadu će se isključiti svetla na Trgu slobode, na Katoličkoj i Sabornoj crkvi, na zgradi Pokrajinske vlade, na Pozorišnom trgu i na Petrovaradinskoj tvrđavi.      

Nagrada za učenike Karlovačke gimnazije

Učenici Karlovačke gimnazije, zajedno sa vršnjacima iz Slovenije i Slovačke, osvojili su prvo mesto na Akademiji srednjoevropskih škola, međunarodnom takmičenju za školska partnerstva.

Biciklistička trka za školarce

Biciklistička trka za učenike od petog do osmog razreda, "Školska liga Novog Sada", održaće se u subotu 27. marta u parku kod Železničke stanice, a počinje u 11 časova.        

Dvočasovna rasprava o bezbednosti

Na sednici Skupštine grada dva sata se raspravljalo o stanju bezbednosti u Novom Sadu, o čemu su odbornici iz opozicionih partija postavljali brojna pitanja predstavniku Policijske uprave Stevanu Jariću.        

U Navipu vino umesto plate

Radnici "Navip fruškogorca", koji štrajkuju poslednja dva meseca, dobili su ponudu od generalnog direktora da će im biti isplaćene plate, ukoliko prodaju vino koje se ne prodaje više od godinu dana.      

Preskupa pretplata za TV

Prema poslednjim podacima, oko dve trećine građana Vojvodine uredno plaća TV pretplatu, a slična situacija je i u Novom Sadu.

Spor dve vlade težak više milijardi

Pokrajinska vlada i republičko Ministarstvo za nacionalni investicioni plan još nisu počeli pregovore oko preispitivanja broja i vrednosti projekata koje bi ove godine trebalo realizovati u Vojvodini, iako je spor težak više milijardi dinara.

Ajaks se seli sa Sajmišta

Fudbalski klub Ajaks biće izmešten sa terena na "Sajmištu" ukoliko ne izmiri nagomilani dug "Spensu", koji iznosi oko 700.000 dinara.

Radnici presekli telefonski kabel

Radnici kompanije ''Instel'' koji rade na trotoaru u Miletićevoj ulici presekli su telefonski kabl, pa zbog toga u pojedinim zgradama u ovoj ulici ne rade telefoni.