Novosadski informativni portal 021

Vesti Info - Vojvodina

Мађарски ćirilicom na dokumentima

021.rs je od jednog slušaoca dobio dokument o podnetom zahtevu za izradu lične karte, izdat pre nekoliko dana u Malom Iđošu, na kojem je njegovo ime i prezime napisano na mađarskom jeziku latinicom, a ime oca ćirilicom.

Kikinda: Sekli stabla zbog "bezbednosti građana"

Inspekcija za zaštitu životne sredine dobila je, krajem prošle sedmice, prijavu od JP "Gradsko zelenilo i pijace", da se u Ulici Generala Drapšina odlomila grana koja je pala na trotoar, i da hitnom intervencijom mora biti uklonjena.

Pančevo: Stari Tamiš traži gradsku vodu

Oko hiljadu stanovnika gradske Mesne zajednice "Stari Tamiš" ima problema sa vodom pošto pijaću vodu sa izvora na obodu naselja koriste samo kao tehničku, a kanalizacija im se nedaleko odatle izliva u kanal.

Ombudsman: Matičari da postupaju jedinstveno

Pokrajinski ombudsman upozorio je danas da matičarske službe u Vojvodini treba da postupaju isto prema zahtevima svih građana da njihovo ime u matičnim dokumentima bude upisano na maternjem jeziku i pismu.

Zrenjanin: Životni standard na niskom nivou

Nedavna statistika pokazala je da Zrenjaninci plaćaju najskuplju potrošačku korpu, a u isto vreme, prosečne neto zarade u ovom gradu bile su manje za oko tri odsto od republičkog proseka.

Jamena: Donacija iz Austrije

U Jameni je, nakon carinjenja robe, donacija iz Austrijskog grada Klagenfurta prebačena iz prostora Srpske pravoslavne crkve u prostorije seoskog doma kulture, kako bi se podelila meštanima.