Autor: 021.rs

Zabava
23.10.2021.
10:31
Ekipa Presluškivanja donosi vam više od sat vremena Đoletovih hitova u specijalu za Đorđa Balaševića, našeg sjajnog kantautora.
  • MarkoNS

    23.10.2021 19:54
    hvala što si bio
    Ehhhhhh....
    Naš Đole :-(.
  • mala

    23.10.2021 17:33
    Eh,
    Djole...
    nedostaješ čoveče...uvek i uvée isto...❤️
  • Slobodan

    23.10.2021 16:45
    Vecan
    Slusajuci Presluskivanje vratih se na Djoletov koncert na Palicu...nesto najlepse sto covek moze da dozivi..tri sata smejanja i pevanja.
    On je bio deo nase porodice...uzivali smo i voleli ga!
    Jos je on tu...sve cekamo da se pojavi i zakaze koncert.
    Djole volimo te zauvek!
  • Dežavu

    23.10.2021 15:45
    Dežavu
    Djole je nama ...generacija 60 i neke, bio član najuže porodice i nema tih reči...on bi ih imao...da se opiše praznina nastala njegovim odlaskom...jedino se nadam da nas gleda od gore, igra se, povlači sve konce...Djole...nisi umro
  • Smetalo

    23.10.2021 13:08
    Odrastao uz Djoleta
    Ovo Presluškivanje me je vratilo kroz vreme barem 40 godina. Kao srednjoškolac sam doživeo pojavu 'Razdeljka', pesmička koji je lansirao Djoleta. Po gradu su se tada već tu i tamo pominjale i neke druge pesme, meni lično je večita ostala 'Još jedan dan bez nje'. A onda je grunula sa 4 akorda 'Prva ljubav' i istorija je počela, sa 'Život je more', a nastavila fascinantnim nizom sve jačih, žešćih i dubljih pesama - stihovi su bili i ostali Djoletov najjači adut, iako je i muzika bila ohoho jaka podloga za pesničku nadgradnju zahvaljujući pre svega Duji i ekipi. Skoro svaki momak u gradu koji je 'drljao' po gitari je morao da ima u rukavu 'skinutih' barem 5-6 Djoletovih pesama za svirke po žurkama, po stanovima a bogme i na Djavi, Keju ili na morskim plažama. Koliko je nama tada Djole značio evo primera: na maturskoj večeri u hotelu 'Jugoslavija' gde je bila cela generacija naše škole svirao je bend sa poznatom pevačicom. Na pauzi svirke, uz dozvolu tog benda, jedna naša učenička ekipa se dohvatila instrumenata, opleli smo seriju Djoletovih hitova i napravili dar-mar u sali.
    Kasnije sam upoznao Djoleta u jednoj banci u kojoj sam radio, i on mi je bar pola godine pre izlaska 'Solitera' ispričao šta sprema. Jedan već dosta kasniji susret je opet bio u prodavnici koju sam držao - Djole je dolazio sa Oljom ponekad, kad mu zatreba, i peckao me kako nisam tražio da se slikam sa njim i turim sliku u izlog. Mali je moj izlog za Djoleta, rekao sam mu. Eto toliko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna