Džin tonik čizkejk - poslastica za sve fanove čuvenog pića
Ako ste ljubitelj pića džin i tonik, sigurno će vam se svideti ova slatka poslastica inspirisana ovim pićem.
Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamenite sirom smanjene masnoće, piše Index.hr.
Delimo sa vama ovaj lak i relativno brz recept.
Šta vam treba?
Sastojci za podlogu:
250 gr keksa
150 gr putera
1 korica limete
Nadev:
150 ml džina
150 ml tonika
70 gr šećera
5 listića želatina
5 kašika vode
600 g krem sira
300 ml slatke pavlake, ohlađene
100 g šećera u prahu
sok jedne limete
16 kriški limete
jedna korica limete
Priprema
Prvo pripremite podlogu - usitnite keks u blenderu do teksture peska, a puter otopite i dodajte keksu. Narendajte koricu limete, ubacite u blender i još malo kratko izmiksajte sve.
Smesu prebacite u kalup od 26 centimetara, pritisnite prstima kako bi se uhvatila za ivice kalupa i prebacite ga u frižider dok pripremate punjenje.
Za pravljenje nadeva, prvo rastopite želatin tako što ćete njegove listiće staviti u zdelicu i prelijte vodom i ostavite 5 minuta da nabubri.
Zatim treba da u lonče ulijete džin, tonik i šećer, zagrejte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi. Sklonite sa vatre i ubacite želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi i ostavite sa strane.
Potom, iscedite limetu koju ste narendali u podlogu, a slatku pavlaku izmiksajte u čvrst šlag.
U veću posudu stavite krem sir, šećer i sok limete i miksajte na srednjoj brzini 2 do 3 minuta. Potom smanjite brzinu miksanja i postepeno ulivajte mešavinu s džinom i na kraju nežno varjačom umešajte pripremljeni šlag.
Rasporedite nadev po podlozi i stavite u frižider minimalno 5 sati, najbolje preko noći. Pre posluživanja ukrasite tortu narendanom koricom i kriškama limete.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Italijansko jelo od samo tri sastojka koja već imate kod kuće
18.08.2024.•
0
Ovo je jelo kojem ćete se, jednom kad ga probate, često vraćati.
VIDEO: Možda nije zdravo, ali je veoma ukusno - Pomfrit korpice sa šunkom i sirom
11.08.2024.•
0
Ukoliko želite da igrate na sigurno, ali opet da napravite nešto drugačije, korpice sa šunkom i sirom su idealan izbor za vas.
Brzo i lako, a fino: Salata s lubenicom i fetom
29.07.2024.•
0
Toplije vreme zahteva jela koja se ne spremaju dugo, a umeju da osveže.
Jednostavan recept za burek sa sirom: Korak po korak do najlepšeg obroka
04.05.2024.•
1
Burek, tvrde naše komšije iz Bosne, može samo od mesa, a sve ostalo su pite.
Ideja za ručak: Kako napraviti tradicionalnu karbonara pastu kao u Italiji?
07.04.2024.•
1
Karbonara je italijansko jelo toliko značajno da se svakog 6. aprila u ovoj zemlji slavi Nacionalni dan karbonare.
Austrijski gulaš od krompira s kobasicama
01.04.2024.•
0
Ako ga niste probali, sigurni smo da će vas ovo jelo oduševiti raskošnim ukusom koji daju tako obične namirnice i malo začina.
Testenina inspirisana poznatim koktelom senzacija na internetu
24.03.2024.•
0
Ovih dana na internetu je hit testenina inspirisana koktelom prljavi martini, a već ga je dosta ljudi isprobalo.
Kako se pravilno kuva testenina i zašto ne treba dodavati ulje u vodu
16.03.2024.•
5
Kuvanje testenine treba da bude lako, međutim, neko je prekuva, a nekom, pak, ispadne sirova.
Recept za supu za koju na Sardiniji tvrde da zbog nje žive duže od 100 godina
11.02.2024.•
0
Uz Okinavu, Ikariju, Nikoju i grad Loma Linda, italijansko ostrvo Sardinija naziva se plavom zonom.
VIDEO: Ovo je tajna najboljeg bolonjez sosa
20.01.2024.•
0
Špagete bolonjeze su jedno od najpopularnijih jela italijanske kuhinje, koje se takođe često nalazi na našem meniju.
Savršena za svaku priliku: Napravite filom bogatu, ukusnu Vasinu tortu
06.01.2024.•
2
Ukoliko ste u potrazi za raskošnom tortom punom bogatog fila, onda ne tražite dalje.
Šta je sve u originalnom receptu za rusku salatu
05.01.2024.•
1
Sezona je praznika, a to znači samo jedno - kašike i kašike ruske salate.
Jeste li probali gurabiju? Mnogima se nije dopala
04.01.2024.•
2
Tradicionalna bosanskohercegovačka poslastica, gurabija, našla se na popisu 100 najlošije ocenjenih jela u svetu, zauzevši 90. mesto s ocenom 2,8.
VIDEO: Kako napraviti kajganu bez jaja?
03.01.2024.•
3
Kajganu je moguće napraviti i bez namirnica životinjskog porekla.
Ovo je najbolji napitak protiv mamurluka: Ublažava mučninu i hidrira telo
01.01.2024.•
9
Dan posle novogodišnje zabave je sinonim za mamurluk, kojeg na sve načine pokušavamo da se rešimo.
VIDEO Ako pravite jaja "na oko": Dodajte malo vode prilikom prženja
31.12.2023.•
3
Kako biste spremili savršeno pržena jaja "na oko", može vam pomoći trik podeljen na Tiktoku.
VIDEO Ovako se prave najukusnije princes krofne: Jednostavan recept za kremastu poslasticu
30.12.2023.•
0
Novogodišnji i božićni praznici su tu, ali i recept za najlepše princes krofne.
Mala caka da vam krompir iz rerne uvek bude hrskav
27.12.2023.•
0
Krompir je gotovo svima omiljena namirnica i uživamo u njemu spremajući ga na bezbroj načina. Jedan od načina je pripremanje u rerni, međutim, često ne ispadne hrskav koliko bismo želeli.
Kuglice sa smokvama punjene orasima - ukusna poslastica za praznike
24.12.2023.•
0
Novogodišnji i božićni praznici se bliže, pa tako i vreme kada isprobavamo brojne recepte.
VIDEO Praznični hit na društvenim mrežama: Jelka od lisnatog testa sa sirom i belim lukom
23.12.2023.•
0
Društvene mreže su nepresušni izvor inspiracije kada su u pitanju hrana i recepti. Jedan od hitova na Tiktoku je trenutno recept za jelkicu od lisnatog testa.
Zlatno mleko: Zdravo, a pravi se za 10 minuta
17.12.2023.•
1
Zlatno mleko je napitak poznat od davnina, koji ima brojne blagodeti.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar