Džin tonik čizkejk - poslastica za sve fanove čuvenog pića

Ako ste ljubitelj pića džin i tonik, sigurno će vam se svideti ova slatka poslastica inspirisana ovim pićem.
Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamenite sirom smanjene masnoće, piše Index.hr.
Delimo sa vama ovaj lak i relativno brz recept.
Šta vam treba?
 
Sastojci za podlogu:
 
250 gr keksa
150 gr putera
1 korica limete
 
Nadev:
 
150 ml džina
150 ml tonika
70 gr šećera
5 listića želatina
5 kašika vode
600 g krem sira
300 ml slatke pavlake, ohlađene
100 g šećera u prahu
sok jedne limete
16 kriški limete
jedna korica limete
 
Priprema
 
Prvo pripremite podlogu - usitnite keks u blenderu do teksture peska, a puter otopite i dodajte keksu. Narendajte koricu limete, ubacite u blender i još malo kratko izmiksajte sve.
 
Smesu prebacite u kalup od 26 centimetara, pritisnite prstima kako bi se uhvatila za ivice kalupa i prebacite ga u frižider dok pripremate punjenje.
 
Za pravljenje nadeva, prvo rastopite želatin tako što ćete njegove listiće staviti u zdelicu i prelijte vodom i ostavite 5 minuta da nabubri.
Zatim treba da u lonče ulijete džin, tonik i šećer, zagrejte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi. Sklonite sa vatre i ubacite želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi i ostavite sa strane.
 
Potom, iscedite limetu koju ste narendali u podlogu, a slatku pavlaku izmiksajte u čvrst šlag.
 
U veću posudu stavite krem sir, šećer i sok limete i miksajte na srednjoj brzini 2 do 3 minuta. Potom smanjite brzinu miksanja i postepeno ulivajte mešavinu s džinom i na kraju nežno varjačom umešajte pripremljeni šlag.
 
Rasporedite nadev po podlozi i stavite u frižider minimalno 5 sati, najbolje preko noći. Pre posluživanja ukrasite tortu narendanom koricom i kriškama limete.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti