Specifičan je po ukusu i teksturi koja je, zahvaljujući različitom udelu skroba i prisustva beta karotena, drugačija od crvenog i belog krompira koji je kod nas prisutan odvajkada.
Ukoliko želite da iznenadite goste ili pripremite odličan prilog za porodicu ili sebe, ovaj recept je jednostavan i brz.
Priprema:
Batat u željenoj količini oljuštite i operite. Isecite ga na kriške, a potom na kockice.
Sav krompir stavite u veliku posudu. Dodajte malo maslinovog ulja i soli, a poželjno je da krompir začinite onim dodacima koje inače volite uz meso ili krompir.
Rukom umešajte sav sadržaj i začinjeni batat poređajte u pleh. Preporučujemo upotrebu papira za pečenje.
Pecite u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok ne primetite da je batat porumeneo i postao mek.
Pošto izvadite krompir, testirajte ukus - ukoliko vam je isuviše slatko, dodatno posolite batat za divnu mešavinu slanog i slatkog ukusa.
Servirajte uz pečenu piletinu, svinjetinu ili meso po želji. Odlično se slaže us razne soseve.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar