Pripremite sočan batat: Krompir čiji bogat ukus želite da zapamtite

Batat je krompir koji kod nas tek ulazi na trpezu.
Pripremite sočan batat: Krompir čiji bogat ukus želite da zapamtite
Foto: Pixabay

Specifičan je po ukusu i teksturi koja je, zahvaljujući različitom udelu skroba i prisustva beta karotena, drugačija od crvenog i belog krompira koji je kod nas prisutan odvajkada.

Ukoliko želite da iznenadite goste ili pripremite odličan prilog za porodicu ili sebe, ovaj recept je jednostavan i brz.

Priprema:
 
Batat u željenoj količini oljuštite i operite. Isecite ga na kriške, a potom na kockice.
 
Sav krompir stavite u veliku posudu. Dodajte malo maslinovog ulja i soli, a poželjno je da krompir začinite onim dodacima koje inače volite uz meso ili krompir.
 
Rukom umešajte sav sadržaj i začinjeni batat poređajte u pleh. Preporučujemo upotrebu papira za pečenje.
 
Pecite u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok ne primetite da je batat porumeneo i postao mek.
 
Pošto izvadite krompir, testirajte ukus - ukoliko vam je isuviše slatko, dodatno posolite batat za divnu mešavinu slanog i slatkog ukusa.

Servirajte uz pečenu piletinu, svinjetinu ili meso po želji. Odlično se slaže us razne soseve.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti