Pileća krilca pohovana u rerni - isti ukus, a nema ulja

Recept koji je vrlo jednostavan.
Pileća krilca pohovana u rerni - isti ukus, a nema ulja
Foto: Pixabay

Pohovano pileće meso ne morate da pripremate na ulju. Za jednostavniji ručak i manje pranja sudova opredelite se za pohovana pileća krilca u rerni, ukusan obrok uz koji možete da kombinujete razne priloge.

Očistite pileća krilca i odlučite da li ćete da ih pohujete sa ili bez kožurice.

Pripremite malo brašna, dva jaja i prezlu. Dovoljno je da krilca stavite u jednu veliku činiju i pospete brašno, a da potom pomešate sve u činiji i imaćete dovoljno brašna za ovaj recept.
 
Potom svako krilce uvaljajte u umućena jaja, a potom u prezle.
 
Krilca tako ređajte u pleh na koji ste položili dva papira za pečenje. Meso pecite u rerni na 220 stepeni oko pola sata, odnosno dok krilca ne budu pohovana.

Imaćete posla sa manje nereda prilikom ručka, a ukusna krilca kombinujte sa pireom, pirinčem ili nekim grilovanim povrćem po želji. Prijatno!

  • Primedba

    17.04.2023 11:33
    Kuvarica
    Smanjte na 180 jer je zdravije i zato što će vam na 220 izgoreti prezle.
  • Zeka12

    17.04.2023 10:30
    Recept
    Ja ovo radim vec godinama, ali ipak treba premazati ili naprskati malo ulja za puniji ukus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti