Pica od starog hleba: Brzo i ukusno jelo koje će vam postati jedno od omiljenih

Pica od starog hleba jedan je od onih obroka za kada nemate ni vremena ni volje da spremate nešto kompleksnije za jelo.
Pica od starog hleba: Brzo i ukusno jelo koje će vam postati jedno od omiljenih
Foto: Pixabay
Brzo se sprema, a izuzetno je ukusno i vaši ukućani će ovo jelo brzo zavoleti.

Jednostavno jelo uz pomoć koga možete potrošiti zalihe starog hleba, a većinu namirnica već imate u frižideru.

Od sastojaka je potrebno da imate jedan hleb, 150 ml mleka, 150 ml kisele vode, 4 kašike kečapa, 200 g šunke, 2 sveže kobasice, pola crvene paprike, 200 g kačkavalja, 1 kašičica origana, 1 kašičica suvog začina, i po ukusu 10 maslina bez koštica.
 
Priprema:
 
Hleb isecite na kriške debljine prsta. 
 
Izvadite unutrašnjost kobasice i propržite ja na malo ulja. 
 
Mleko pomešajte sa kiselom vodom, pa pola ove mešavine sipajte u nauljenu tepsiju i poređajte kriške hleba.
 
Pospite sa ostatkom mleka i vode, pa nek odstoji par minuta dok hleb malo ne omekša. 
Kečap promešajte sa origanom i suvim začinom, pa premažite hleb. 
 
Naseckanu šunku, prženu kobasicu, na kocke seckanu papriku i masline pomešajte i sipajte preko hleba.
Odozgo stavite narendani kačkavalj. Pecite na 180 stepeni dok se kačkavalj ne otopi i zarumeni.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • ma da

    21.05.2023 02:23
    Ko ima za nadev ne treba mu stari hleb
  • Zemlja čudesa

    20.05.2023 22:36
    Ovo su topli sendviči sa origanom... Ako baš hoćete picu na brzaka kupite par somuna u pekari, odsecite vrh, izdubite i blago ih premažite spolja uljem. Napunite kačkavaljem, šunkaricom, kečapom i mariniranim šampinjonima i zapecite 10 minuta u zagrejanoj rerni da se sir rastopi. Kad je gotovo dodajte masline.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti