Bitno je da je ukusno, osvežavajuće i lako za pripremu, a upravo to su sve varijacije keks torti.
Volimo ih za svaku priliku - za rođendane, neobavezne goste, bilo kada. Pripremite ovu tortu bogatu čokoladom.
Potrebno:
500 gr "pti ber" keksa
Tri šolje mleka
250 gr putera
Četiri jaja
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
Do 80 gr čokolade po izboru, ali najbolje "menaž"
Priprema:
Puter dobro umutite sa žumancima od jaja. Istopite čokoladu na umereno toploj vatri. Pošto ste umutili puter i žumanca, istopljenu čokoladu dodajte u mešavinu i potom sipajte šećer.
Umutite belanca i sjedinite.
Keks dobro potopite u mleko (najbolje je da koristite keks sa maslacem, ali torta će biti lepa i sa posnim keksom). U mleko u koje potapate keks prethodno dodajte vanilin šećer.
Potopljeni keks ređajte u pleh, odnosno na tacnu. Svaki red pređite čokoladnim filom.
Tek kad se torta dobro ohladi u frižideru - isecite.
Ukoliko želite, u ovaj recept vrlo lako možete da dodate sastojak po želji - maline, višnje, puding od vanile ili čokolade, kao i šlag.
Prijatno!
Komentari 4
Mima
Kritikopulos Z'glavk
Глу - Глу !
(Kritikopulos Z'glavkos & Jorgos Papajorgos).
baš tako
kao čips tako i ovo
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar