Možete je jesti toplu za večeru, a ostatak sačuvati za naredno jutro i tako obezbediti dva obroka, uz dodatak nekih namirnica koje volite.
Sastojci:
250g kora za pitu
300g svežeg spanaća
200g feta sira (ili drugog sira po izboru)
4 jaja
150ml pavlake za kuvanje
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
Mleveni muskatni oraščić (opciono)
Uputstvo:
Priprema spanaća: Operati i ocediti svež spanać. U velikoj šerpi, na srednje jakoj vatri, propržiti spanać u malo maslinovog ulja dok ne omekša. Ocediti višak tečnosti i ostaviti da se ohladi.
Priprema luka i belog luka: Sitno iseckati crni i beli luk. Propržiti ih na malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
Priprema fila: U velikoj činiji, razbiti jaja i umutiti ih. Dodati pavlaku za kuvanje i dobro promešati. Dodati proprženi crni i beli luk, oceđeni spanać i izmrvljeni feta sir. Po ukusu dodati so, biber i mleveni muskatni oraščić. Sve dobro promešajte.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Uzmite okrugli pleh za pitu (prečnika oko 25-30 cm) i obložite ga papirom za pečenje.
Stavite prvu koru na dno pleha, a zatim je premažite sa malo maslinovog ulja. Dodajte još jedan sloj kore i ponovite postupak dok ne potrošite sve kore.
Sipajte pripremljeni fil u pleh preko kora. Poravnajte površinu.
Pečenje: Stavi pitu u prethodno ugrejanu rernu i pecite je oko 30-35 minuta, ili dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
Posluživanje: Izvadite pitu iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Servirajte je dok je još topla.
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Sremac
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar