Sočni su unutra, a hrskavi spolja.
Priprema je jednostavna, pa hajde da se bacimo na posao i uživamo u ovim ukusnim keksićima.
Sastojci:
1/2 šolje (1 štapić) maslaca, omekšanog
1/2 šolje smeđeg šećera
1/4 šolje belog šećera
1 jaje
1 čajna kašika vanilin ekstrakta
1 i 1/4 šolje brašna
1/2 čajne kašike praška za pecivo
1/2 čajne kašike sode bikarbone
Prstohvat soli
1/2 šolje sitno seckane čokolade
Priprema:
U srednjoj posudi, umutite omekšani maslac, smeđi šećer i beli šećer dok smesa ne postane glatka.
Dodajte jaje i vanilu, pa mutite dok se dobro ne sjedini.
U drugoj posudi, prosejte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa maslacem i dobro promešajte dok se ne formira testo.
Dodajte komadiće čokolade i nežno ih umesite u testo.
Prekrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na najmanje 30 minuta. Ovo će pomoći u stvrdnjavanju testa.
U međuvremenu, uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa i pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
Koristeći kašiku za sladoled ili običnu kašiku, oblikujte male kuglice od testa i rasporedite ih na pleh, ostavljajući dovoljno prostora između.
Pecite kolačiće u prethodno ugrejanoj rerni 10-12 minuta ili dok ivice ne postanu lagano zlatno smeđe.
Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade na plehu nekoliko minuta, a zatim ih premestite na rešetku da se potpuno ohlade.
Uživajte u čokoladnim kolačićima!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar