Spoj sočnih komadića piletine, bogatog parmezana i pavlake za kuvanje čini ovu pastu posebnom za ljubitelje italijanske kuhinje.
Spremno za manje od pola sata, ovo jelo će vam pružiti autentičan ukus Italije u udobnosti vašeg doma.
Sastojci:
250g testa po izboru (taljatele, špagete ili pene)
2 pileća filea, isečena na tanke komade
2 kašike maslaca
2 čena belog luka, sitno seckana
1 šolja pavlake za kuvanje
1 šolja rendanog parmezana
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju (opciono)
Uputstvo:
Skuvati pastu prema uputstvu na pakovanju u dobro posoljenoj vodi. Ocediti je i ostaviti sa strane.
U većem tiganju, rastopiti maslac na srednje jakoj vatri. Dodati seckani beli luk i propržiti ga oko minut dok ne zamiriše.
Dodati iseckane komade pilećeg filea u tiganj. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Pržiti piletinu dok ne postane bela i skroz prokuvana, oko pet do sedam minuta.
Smanjiti vatru i dodati pavlaku za kuvanje. Mešati dok se pavlaka ne ujednači sa piletinom i belim lukom. Pustiti da se lagano krčka još nekoliko minuta.
Dodati rendani parmezan u tiganj i mešati dok se ne istopi i dok se sos ne zgusne.
Dodati kuvanu pastu u tiganj sa sosom i pomešati dok se pasta ne obloži kremastim sosom.
Poslužiti pastu toplu, po želji posuti seckanim svežim peršunom i dodati još parmezana.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar