Krem čorba od bundeve - za hladne jesenje dane

Bundeva, sa svojim bogatim ukusom i nutritivnim vrednostima, često je glavni junak jesenjih kulinarskih poduhvata.
Krem čorba od bundeve - za hladne jesenje dane
Foto: Pixabay
Ovaj recept za krem čorbu od bundeve donosi spoj nežne teksture i dubokog, toplog ukusa koji će sigurno uneti toplinu u hladne jesenje dane.
Sastojci:
1 srednja bundeva (oko 1 kg), očišćena i iseckana na kockice
1 veza šargarepe, očišćene i naseckane
1 srednji krompir, očišćen i iseckan
1 crveni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 komad korena celera (opciono), očišćen i iseckan
1 litar povrtnog bujona
1/2 šolje neutralne pavlake
2 kašike maslaca ili ulja
So i biber po ukusu
Prstohvat mlevenog muskatnog oraščića (opciono)
 
Uputstvo:
 
U velikom loncu, zagrejte maslac ili ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crveni luk i beli luk. Dinstajte dok luk ne postane staklast.
 
Dodajte iseckanu bundevu, šargarepu, krompir i koren celera (ako koristite). Dinstajte ih zajedno nekoliko minuta kako bi se povrće malo propržilo.
 
Dodajte povrtni bujon i pustite da čorba proključa. Smanjite vatru i ostavite da se krčka dok povrće ne bude mekano (obično oko 20-25 minuta).
 
Sklonite lonac sa vatre i koristeći blender ili štapni mikser, pažljivo izblendajte čorbu dok ne postane glatka i kremasta.
 
Vratite lonac na šporet, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Ako želite, dodajte muskatni oraščić, so i biber po ukusu.
 
Pustite da se čorba još malo prokuva na niskoj vatri, povremeno mešajući.
 
Poslužite toplu, možete je ukrasiti sa malo svežeg peršuna, krutonima ili još nekim omiljenim dodacima.
 
Uživajte u ovoj ukusnoj krem čorbi od bundeve!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti