Jedan od trikova za savršeno skuvan krompir uključuje upotrebu sirćeta. Ovaj sastojak, koji uvek imamo u domu, osim što je koristan u čišćenju i kozmetici, može biti i ključ za bolji ukus i teksturu krompira.
Tajna dobrog rezultata leži u tome da tokom kuvanja, nakon 15 minuta, dodate malo soli i jednu kašiku sirćeta. On pomaže u stvaranju tanke kore na spoljašnjoj površini krompira, koja čuva njegov oblik i sprečava raspadanje.
Važno je napomenuti da ne treba preterivati s sirćetom kako ne bi narušio ukus krompira - jedna kašika biće dovoljna za četiri do pet krompira.
Dodatno, pH vrednost sirćeta sprečava razgradnju pektina iz krompira, što takođe doprinosi boljoj teksturi i izgledu gotovog jela.
Beli krompir, zbog većeg udela skroba i brašnaste teksture, idealan je za pripremu pirea, dok crveni krompir sadrži manje skroba i savršen je za pečeni krompir.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
?
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar