Sastojci:
200-300 g paste (bilo koja vrsta, po vašem izboru)
1 konzerva seckanog paradajza (oko 400 g)
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja (ili obično ulje)
So, biber, origano (po ukusu)
Parmezan (opciono, za posipanje)
Priprema:
U velikoj šerpi stavite vodu da provri, dodajte so i ubacite pastu. Kuvajte prema uputstvu na pakovanju (obično oko 8-10 minuta).
Dok se pasta kuva, oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk. U tiganju zagrejte maslinovo, ili ulje koje imate i propržite luk dok ne postane staklast, oko tri do četiri minuta.
Zatim dodajte beli luk i propržite još jedan minut.
U tiganj dodajte konzervu seckanog paradajza (bez tečnosti) i sve dobro promešajte. Posolite, pobiberite i dodajte origano po ukusu.
Kuvajte sos na srednjoj vatri oko pet do sedam minuta, dok se blago zgusne.
Kada je pasta gotova, procedite je i dodajte u tavu sa sosom. Dobro promešajte.
Poslužite toplu pastu, a po želji ovo jelo možete posuti parmezanom ili nekim drugim sirom.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar