Čuvanje dece za Božić na Bahamima preplavilo apolikaciju za dadilje

Veliko interesovanje dadilja za čuvanje dece za Božić na Bahamima.
Oglas na aplikaciji
Getty Images
Bahami, Božić i mala briga o deci - putovanje iz snova za mnoge dadilje

Kompanija koja vodi aplikaciju za čuvanje dece saopštila je da je oduševljena odgovorima nakon što je jedan roditelj objavio oglas da traži dadilju koja bi se pridružila njegovoj porodici na plaćenom putovanju za Božićne praznike.

Osoba koju će angažovati provešće sa dve nedelje na Bahamima, vodeći računa o dvoje male dece u vreme doručka i pred spavanje.

Aplikacija Babl navodi da je bilo „stotine" neposredno zainteresovanih, iako je na aplikaciji dozvoljeno do 50 odgovora, kako roditelji ne bi bili pretrpani ponudama.

Aplikacija ima 75.000 korisnika u Velikoj Britaniji.

Pozicija još nije dodeljena, kaže kreator aplikacij Ari Last i priznaje da je bio u iskušenju da se i sam prijavi.

U oglasu je navedeno da će dvonedeljni posao biti „velikodušno plaćen" i da smeštaj, let i slobodno vreme tokom dana i nekih večeri.

Možda zvuči kao odmor iz snova - ali priroda posla može biti rizična, kaže Sir Keri Kuper, profesor psihologije i zdravlja na Poslovnoj škloli Univerziteta u Mančesteru.

„Nikada ne bih savetovao pristajanje na posao bez prethodnog upoznavanja ljudi", kaže.

„Ko je poslodavac i koliko je pouzdan? Ali takav je svet u kome živimo - orijentisan je ka aplikacijama, reč je o kratkoročnim ugovorima koji zadovoljavaju potražnju.

Ovakvi poslovi su rizični, ali ima ljudi koji vole takvu vrstu poslova".

Ari Last kaže da se čuvanje dece preko ove aplikacije prosečno plaća 10 funti po satu, dok firma uzima u proseku oko 6 odsto u zavisnosti od vremena koji dadilje rade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Pejdžeri: Kako rade i ko ih danas koristi

Otkako su mobilni telefoni preuzeli primat, sve se ređe viđaju crne spravice sa malim ekranima, ali nisu stvar prošlosti. I dalje su vrlo korisni u hitnim slučajevima, jer su robusniji i pokrivenost im je daleko bolja od interneta i mobilnih mreža.

Klimatske promene: Zašto ima više poplava

Poplave su najčešći oblik prirodnih katastrofa i dovode do velikih razaranja širom sveta, samo 2023. godine, prema podacima koje je saopštila NASA, širom planete bilo je 164 katastrofalnih poplava .