Mišel Obama otkriva da su joj ćerke začete vantelesnom oplodnjom

U memoatima bivša prva dama Amerike otkriva i da je imala pobačaj pre 20 godina.
Mišel Obama
Getty Images
Mišel Obama u memoarima o braku, životu, Trampu...

Nekadašnja prva dama Sjedinjenih Država Mišel Obama objavila je memoare u kojima otkriva poteškoće koje je imala u braku i oko obe trudnoće.

U knjizi Becomingotkriva da je imala pobačaj i da su obe ćerke - Malia i Saša - začete vantelesnom oplodnjom.

Obama je rekala u programu Dobro jutro Amerika ABC-a da se osećala „izgubljeno i usamljeno" nakon pobačaja pre 20 godina.

Iskritikovala je i Donalda Trampa pošto je stavio njenu „porodicu u bezbednosni rizik".

Mišel Obama i njen suprug, bivši predsednik Barak Obama, išli su na terapiju za parove, otkrila je prvi put u knjizi na 426 strana, koja će biti objavljena u utorak.

Promociju će prva Afroamerikanka na mestu prve dame održati u deset gradova.

O trudnoći

Obama, bivša advokatica i radnica u bolničkoj administraciji, rekla je za ABC da je nakon pobačaja „osećala nuspeh, jer nije znala kako da se nosi sa pobačajem - jer o tome nismo razgovarali".

„Sedeli smo u našoj boli, razmišljajući koliko smo slomljeni", rekla je dodajući da je „bitno mladim majkama pričati o pobačaju i kako se događa".

Rekla je da je sa 34 godine shvatila da je „biološki sat stvaran" i da je „proizvodnja jajnih ćelija ograničena", zbog čega je odlučila da se podvrgne vantelesnoj oplodnji.

„Mislim da je najgore što jedna žena može da uradi drugoj - da ne podeli istinu o telu i kako ono funkcioniše", rekla je Obama novinaru ABC-a Robinu Robertsu u programu Dobro jutro Amerika.

Barak i Mišel Obama
Getty Images
Barak i Mišel su išli na bračna savetovanja

O braku

Obama je otrkila da je njen brak bio ugrožen s vremena na vreme, naročito nakon što je njen suprug postao predsednik, ostavljajući je kod kuće da se bori sa vantelesnom oplodnjom.

„Bračno savetovalište je za nas bio jedan od načina na kojima smo naučili kako da pričamo o teškoćama koje imamo", rekla je.

„Znam da se mnogi mladi parovi bore sa tim i misle da nešto sa njima nije u redu. Želim da im kažem da su Mišel i Barak Obama, koji imaju fenomenalan brak i koji se obožavaju, radili na tome.

Tražili smo pomoć za brak, kada nam je bila potrebna."

https://twitter.com/GMA/status/1060875880363307009


Opisala je i zaljubljivanje u Baraka jedne letnje noći u Čikagu.

„Čim sam sebi dozvolila da osetim nešto za Barakom", piše „osećanja su krenula - nadolazeća eksplozija požude, zahvalnosti, ispunjenja, čuda."

Barak i Mišel sa decom u Indoneziji 2017.
Getty Images
Barak i Mišel sa decom u Indoneziji 2017.

O Trampu

U knjizi Mišel Obama piše da „nikada neće oprostiti" predsedniku Trampu zagovaranje teorije da njen suprug nije rođen u SAD, prema izvodima američkih medija.

„Cela ta stvar je bila luda i pakosna, naravno, u njoj su jedva prikrivene netrpeljivost i ksonofobija", napisala je.

„Šta ako je neko sa nestabilnim umom doneo pištolj u Vašington? Šta ako je ta osoba otišla u potragu za našim devojčicama? Donald Tramp, sa svojim glasnim i bezobzirnim inicijativama, doveo je u opasnost bezbenost moje porodice. To mu nikada neću oprostiti."

Rekla je da je bila šokirana Trampovom pobedom i „pokušajem potpune blokade".

Pre nego što je iz Bele kuće u petak otišao u Pariz, Tramp je citirao neke od delova iz njene knjige.

„Mišel Obama je potrošila mnogo novca da napiše knjigu, a oni uvek instistiraju na tome da sam kontrovezran. Vratiću.

Ja nikada njemu neću oprostiti za ono što je uradio američkoj vojsci nepravilnim finansiranjem", rekao je Tramp, pozivajući svog prethodnika Obamu.

„To što je on uradio našoj vojsci, učinilo je zemlju vrlo nebezbednom", dodao je.

  • rada

    12.11.2018 08:34
    Neka su ti zive i zdrave.A,imaju i ostali s tim problema,kome da se zale?
    Nego kome da se ja zalim sto ste gledali GOT pre svih?
    Da li ste pametniji zbog toga?
  • Dusan

    11.11.2018 08:17
    Nobelova nagrada
    Da li ce sada dobiti Nobelovu nagradu za medicinu? Mislim ako joj je muz avansno dobio tu nagradu za mir. Sto da ne? Jel'?
  • Ladyboy

    10.11.2018 14:56
    Znaci istina je!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Šta je Mosad, izraelska obaveštajna služba?

Ako je Izrael zaista odgovoran za eksplozije u Libanu, ovo spada među njegove najneočekivanije i najuticajnije operacije, osveživši uspomene na misije iz prošlosti pripisivane Izraelu, a posebno njegovoj nacionalnoj obaveštajnoj službi Mosadu.

Pejdžeri: Kako rade i ko ih danas koristi

Otkako su mobilni telefoni preuzeli primat, sve se ređe viđaju crne spravice sa malim ekranima, ali nisu stvar prošlosti. I dalje su vrlo korisni u hitnim slučajevima, jer su robusniji i pokrivenost im je daleko bolja od interneta i mobilnih mreža.