Tviter blokirao lažni nalog ruskog predsednika Putina

Nalog @putinRF_eng je za poslednjih šest godina skupio skoro milion pratilaca.
VladimirPutin/Tviter na telefonu
Getty Images/PA
Ne zna se ko je stajao iza lažnog naloga

Tviter je blokirao nalog za koji se verovalo da je zvanična prezentacija ruskog predsednika Vladimira Putina na engleskom jeziku.

Ova društvena mreža je saopštila da je blokirala nalog @putinRF_eng „zbog lažnog predstavljanja, a na osnovu izveštaja koje smo dobili od ruskih zvaničnika".

Nalog je napravljen 2012. godine i delio je uglavnom linkove o Putinovim zvaničnim nastupima.

Imao je skoro milion pratilaca.

Mnogi pratioci verovali su da je nalog pravi, a pojavljivao se i u tekstovima BBC-ja i drugih medija.

Tviter je, nakon što se konsultovao sa ruskim zvaničnicima, saopštio da je nalog prekršio pravila o privatnosti, koja kažu da „Tviter trajno može da obriše naloge koji prikazuju drugu osobu na zbunjujući ili zavaravajući način".

https://twitter.com/TwitterComms/status/1067937382043811840


Kremlj već ima zvanični nalog na ovoj društvenoj mreži, a za sada nije poznato ko se krio iza lažnog naloga @putinRF_eng.

Ovo nije prvi put da su korisnici Tvitera obmanuti lažnim predstavljanjem.

Nalog pod imenom američkog investitora Varena Bafeta je nešto ranije ove godine skupio dva miliona lajkova za tvit sa motivacionim savetima za mlade.

Međutim, nedostatak plavog znaka kojim se potvrđuje da je nalog zvaničan, kao i pogrešno napisano ime, ukazali su na to da je nalog - lažan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Pejdžeri: Kako rade i ko ih danas koristi

Otkako su mobilni telefoni preuzeli primat, sve se ređe viđaju crne spravice sa malim ekranima, ali nisu stvar prošlosti. I dalje su vrlo korisni u hitnim slučajevima, jer su robusniji i pokrivenost im je daleko bolja od interneta i mobilnih mreža.