Poplave i Srbija: Borba sa vodom - vanredna situacija u 35 opština i gradova

U prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda navodi se da će u većem delu Srbije kiša padati do kraja dana, a da bi u subotu padavine trebalo da se smanje.
Pod vodom selo u okolini Sokobanje
021.rs
Pod vodom selo u okolini Sokobanje u istočnoj Srbiji

Umesto sunca i visokih temperatura, središnji dani juna doneli su Srbiji veliku količinu padavina i borbu sa poplavama.

Vanredna situacija proglašena je u 35 gradova i opština, dok vatrogasci, spasioci i pripadnici hitnih službi evakuišu ljude i pokušavaju da saniraju oštećene mostove i puteve.

Saobraćaj je prekinut na pojedinim regionalnim putevima kod Čačka, Kraljeva, Kragujevca i Jagodine u centralnoj Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

U prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda navodi se da će u većem delu Srbije kiša padati do kraja dana, a da bi u subotu padavine trebalo da se smanje.

Šta se dešava u Srbiji?

Kod Kraljeva, voda je odnela most na Ibarskoj magistrali u mestu Adrani, tako da je u prekidu saobraćaj na tom putu ka Čačku i zapadnoj Srbiji.

Jutro posle rušenja mosta, Predrag Terzić, gradonačenik Kraljeva najavio je da će danas biti proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Izrael gađao vojne ciljeve širom Irana

Izrael navodi da je sproveo „precizne i ciljane udare“ na Iran tokom noći, a na meti su bile vojne baze na zapadu i jugozapadu zemlje - javljaja iranska novinska agencija