Srbija i Izrael: Ranjen žandarm koji obezbeđuje ambasadu Izraela u Beogradu, napadač ubijen

Pripadnik Žandarmerije prevezen je u Urgentni centar u svesnom stanju, a ministar policije ocenio je akt kao teroristički.
Policija
MUP

Pripadnik Žandarmerije, koji je obezbeđivao ambasadu Izraela u Beogradu, ranjen je u subotu iz samostrela u vrat, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Napad se dogodio u kućici ispred zgrade ambasade, a žandarm je zadobio teške povrede i prevezen je u Urgentni centar u Beogradu, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

„Danas oko 11 sati, N. N. lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela i pogodilo ga u vrat.

„Pripadnik Žandarmerije M. J. (1990) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Policijski uviđaj je u toku i motiv napada još je nepoznat.

„Indicije postoje da je reč o licima koja su već poznata bezbednosnim službama pre svega, a reč je o vehabijskom pokretu.

„Ali to nisu potvrđene informacije i ne želimo da narušavamo ono što tužilaštvo radi", izjavio je Dačić.

On je rekao da je u pitanju teroristički akt uperen protiv države Srbije, a kao odgovor policije najavio je povišene mere bezbednosti ambasada, državnih institucija i da „građani vide policiju i u tržnim centrima, šetalištima, da ne bude nekih nepredviđenih okolnosti."


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

  • Pera Ždera

    30.06.2024 07:48
    Sranje
    uvek naprave "poznati od ranije". Zamislite šta mogu da urade "nepoznati".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

„Kum" progovara: Marlon Brando o sebi

Pažljivo sakupljen i montiran od glumčevih vlastitih audio snimaka, dokumentarac donosi životnu priču Marlona Branda ispričanu njegovim vlastitim glasom. Odabrali smo 10 ključnih citata iz filma.