„Ja sam silovatelj": Priznanje supruga u slučaju masovnog silovanja u Francuskoj

Dominik Pelikot, optužen da je organizovao desetine muškaraca da siluju njegovu ženu tokom više od deset godina, priznao je krivicu.
Žizel Pelikot
EPA
Žizel Pelikot ispred suda u Avinjonu u utorak

Dominik Pelikot, 71-godišnjak optužen da je lekovima uspavljivao suprugu i regrutovao desetine muškaraca da je siluju tokom više od deset godina, priznao je krivicu po svim tačkama optužnice tokom prvog svedočenja od početka suđenja 2. septembra.

Govoreći o 50 muškaraca, koji su zajedno sa njim optuženi za silovanje njegove sada bivše supruge Žizel, on je kazao: „Ja sam silovatelj, kao i svi drugi u ovoj sobi."

„Svi oni to znaju, ne mogu reći suprotno", kazao je.

O bivšoj supruzi je reko da „ona to nije zaslužila".

„Bio sam veoma srećan sa njom", kazao je na sudu.

Žizel, koja je ubrzo potom dobila priliku da odgovori, rekla je da „joj je veoma teško da sluša to."

„Živela sam pedeset godina sa čovekom za koga nikada ne bih pomislila da je sposoban za ovo.

„Potpuno sam mu verovala."

Pelikot, kome je dijagnostikovana upala bubrega i kamen u bubregu, nije prisustvovao suđenju skoro nedelju dana zbog bolesti.

On će svedočiti tokom dana i biće mu dozvoljene česte pauze.


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

  • Andrija

    17.09.2024 15:47
    Andrija
    Sta reci,ljudska psiha je čudo! Dok su Francuzi i Nemci medju prvima u ovakvim,izopacenostima. Radio sam u obe Zemlje od 78 do penzije i svega sam se nagledao! Jednom priliku mi je vlasnik ponudio,uz novčanu nadoknadu,da budem sa njegovom suprugom kako bi on gledao i kasnije se pridružio. Odbio sam,jer nisam bio tako vaspitan,a bogme i bilo me strah,jer svasta mogu da ti prepisu! Nakon nekog vremena,svatio sam da polovina gradjana tako zivi i radi,i nista nevide cudno u tome. Sada,i kos nas se uveliko rade ovakve stvari koje bar ja smatram,bolesnim i treba ih strogo kaznjavati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Pejdžeri: Kako rade i ko ih danas koristi

Otkako su mobilni telefoni preuzeli primat, sve se ređe viđaju crne spravice sa malim ekranima, ali nisu stvar prošlosti. I dalje su vrlo korisni u hitnim slučajevima, jer su robusniji i pokrivenost im je daleko bolja od interneta i mobilnih mreža.

Klimatske promene: Zašto ima više poplava

Poplave su najčešći oblik prirodnih katastrofa i dovode do velikih razaranja širom sveta, samo 2023. godine, prema podacima koje je saopštila NASA, širom planete bilo je 164 katastrofalnih poplava .