Ubedljiv poraz Crvene zvezde od Intera u Ligi šampiona - 4:0

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od italijanskog prvaka u drugom kolu Lige šampiona
Zvezda - Inter
EPA

Nesmotren faul blizu šesnaest metara, pa kobni slobodan udarac turskog reprezentativca.

Slika iz prvog meča Lige šampiona protiv Benfike, preslikana je ove večeri na stadionu Đuzepe Meaca, domu italijanskog šampiona Intera.

I to samo u dva minuta razlike.

Portugalski velikan u prednost je došao u devetom minutu, kada je iz slobodnjaka bio precizan Karim Aturkoglu, a Inter u 11. preko Hakana Čalhanoglua.

Najavljivali su iz uprave crveno-belih napad na narednu fazu Lige šampiona - koja se prvi put igra u novom formatu - doveli i niz skupocenih pojačanja kako bi to ostvarili, ali su i Benfika i Inter bili daleko snažniji.

Italijanski šampion je na kraju i ubedljivo slavio - 4:0.

Prednost bi bila i veća da Omri Glazer nije u par navrata odlično reagovao i spasao mrežu crveno-belih, koji su samo u prvom poluvremenu ostavili solidan utisak.

Čak tri gola primljena su posle velikih grešaka i izgubljenih lopti pred sopstvenih šesnaest metara - prvo Timija Maksa Elšnika, potom i Radeta Krunića i kapitena Uroša Spajića.

Ipak, imala je Zvezda i nekoliko prilika, pre svega Silas krajem prvog poluvremena, ali je sa nekoliko metara bio neprecizan.

Slovenački reprezentativac Elšnik je takođe u jednom navratu bio u dobroj situaciji, dok je 17-godišnji Andrija Maksimović tri puta lepo pretio sa distance, iako je jednom mogao da doda saigraču.

Pred kraj meča je i Luka Ilić pokušao, ali je tada već sve bilo gotovo.

Gol
Reuters

Pojačao je Inter pritisak u drugom delu i to im se i te kako isplatilo.

Prvo je prednost početkom povećao Marko Arnautović, reprezentativac Austrije srpskog porekla, pominjan nedavno kao potencijalno pojačanje crveno-belih.

Lautaro Martinez je zatim pogodio u 71. minutu, posle velike greške kapitena Uroša Spajića, da bi Mehdi Taremi u 78. bio precizan iz penala, posle faula Vanje Drkušića.

Zvezda je u prvom kolu Lige šampiona poražena od Benfike 2:1 i posle nezavršenog drugog kola novog formata Lige šampiona, zauzima 32. od 36 mesta.

Direktan plasman dalje obezbediće prvih osam ekipa, dok će ekipe od devetog do 24. mesta ići u plejof.

U narednom kolu, Zvezda 22. oktobra gostuje Monaku, potom 6. novembra dočekuje slavnu Barselonu, kao i 27. Štutgart.

Potom slede gostovanje Milanu 11. decembra, a početkom 2025. godine i mečevi protiv PSV-a u Beogradu, pa Jang Bojsa u Švajcarskoj.


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Klimatske promene: Zašto atmosferske reke postaju sve razornije

Porast vlage u vazduhu zbog globalnog zagrevanja stvara stubove vodene pare, poznati i kao atmosferske reke koje su duže i šire i mogu da ispuste ogromnu količinu vode u kratkom vremenskom periodu, ponekad čak i na neočekivanim mestima, često izazivajući poplave i klizišta.