Ubijen poznati britanski fotoreporter Pol Lou, optužen njegov sin

Lou, 61-godišnji nagrađivani fotograf koji je izveštavao o ratnim sukobima, između ostalog i tokom opsade Sarajeva, pronađen je izboden nožem na pešačkoj stazi u Kaliforniji, u subotu 13. oktobra.
Pol Lou
Getty Images

Poznati britanski fotoreporter Pol Lou pronađen je mrtav u Americi, a za ubistvo je optužen njegov 19-godišnji sin Emir, saopštila je policija.

Lou, 61-godišnji nagrađivani fotograf koji je izveštavao o ratnim sukobima, između ostalog i tokom opsade Sarajeva od 5. aprila 1992. do kraja februara 1996. godine, pronađen je izboden nožem na pešačkoj stazi u Kaliforniji, u subotu, 13. oktobra.

„Kancelarija okružnog tužioca podigla je optužnicu protiv Emira Loua za ubistvo njegovog oca, Kristijana Pola Loua.

„Trenutno nema dodatnih informacija", rekli su iz kancelarije šerifa okruga Los Anđeles.

Prema obdukcionom nalazu, Lou je imao ubode po vratu, prenosi agencija PA.

Prema navodima policije, ubistvo se dogodilo na Mount Bold Roudu, u blizini kanjona Stodard.

Po dolasku na mesto zločina, policija je pronašla „muškarca bele puti koji je imao povrede na gornjem delu tela".

Lou je na licu mesta proglašen mrtvim.

„Potom je jedan muškarac viđen da odlazi sa mesta zločina, a kasnije je učestvovao u saobraćajnoj nesreći nekoliko kilometara dalje i zadržan je zbog dalje istrage", dodali su iz šerifove kancelarije.

Sa Kraljevskog koledža u Londonu, gde je Lou bio gostujući profesor na studijama rata, rekli su da će im ovaj cenjeni fotoreporter „mnogo nedostajati".

„Sa dubokom tugom primili smo vest o smrti profesora Pola Loua", napisali su u saopštenju objavljenom na Iksu.

„Pol je bio gostujući profesor na Odeljenju za studije rata, profesor fotožurnalizma na Univerzitetu umetnosti u Londonu i nagrađivani fotoreporter.

„Prijatelj, kolega i saradnik čiji je rad imao ogroman uticaj na osvetljavanje opsade Sarajeva, imali smo privilegiju da radimo sa njim na nekoliko projekata u vezi sa umetnošću i pomirenjem.

„Njegova beskrajna energija, toplina, kreativnost, inicijativa i entuzijazam bili su zarazni i jedinstveno inspirativni", napisali su.


Pogledajte: Fotografije Pola Loua snimljene tokom opsade Sarajeva


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Navodno nameštanje cena u Srbiji - šta do sada znamo

Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv četiri velika lanca supermarketa u Srbiji, nakon što ih je Komisija za zaštitu konkurencije iznela „osnovanu pretpostavku" da su međusobno ugovarali cene proizvoda.