Sabljarka ubila surferku u Indoneziji

Italijanka iz okoline Torina stradala je pošto ju je velika riba probola u predelu grudi.
Surfer
Getty Images
Ostrva Mentavaji mnogi opisuju kao raj za surfere

Surferka u Indoneziji preminula je pošto ju je navodno probola sabljarka u petak.

Đulija Manfrini, 36-godišnjakinja iz Torina, grada na severu Italije, surfovala je nadomak arhipelaga Mentavaji u provinciji Zapadna Sumatra, navodi se u izveštajima.

Dvoje svedoka su navodno pokušali da joj pruže prvu pomoć pošto ju je sabljarka probola u grudi, a kasnije je prebačena u bolnicu.

„Uprkos hrabrim pokušajima njenog partnera, zaposlenih u lokalnom hotelu i lekara, Đulija nije mogla da se spase“, objavio je na Instagramu Džejms Kolston, koji je sa preminulom Manfrini vodio turističku agenciju.

„Od čelnika distrikta Jugozapadni Siberut dobili smo informaciju da se italijanskoj državljanki dogodio incident dok je surfovala“, saopštio je Lahmudin Siregar, šef hitnih službi na ostrvima Mentavaji, za novinsku agenciju Antara.

„Sabljarka je neočekivano iskočila iz vode ka Manfrini i ubola je pravo u grudi“, dodao je.

Italijanki se dogodila „strašna nesreća“, a „verujemo da je umrla radeći ono što je volela, na mestu koje je volela“, rekao je Kolston, njen kolega.

„Đulija je bila duša ove firme i njen zaraznu ljubav za surfovanjem, snegom i životom će pamtiti svi koji su je upoznali“, dodao je.

Vest o njenoj smrti „šokirala je“ stanovnike njenog rodnog mesta Venarija Reale, kaže gradonačelnik Fabio Đulivi.

„Osećamo se nemoćno pred tragedijom koja ju je odnela tako rano“, a surfovanje i otvaranje agencije za nju je bio „dvostruki san“, priča Đulivi.

Naučna istraživanja su pokazala da su napadi sabljarki na ljude retki, ali da te životinje mogu da budu opasne kada su isprovocirane.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu , Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Ko je Fatulah Gulen

Jedan od najmoćnijih ljudi u Turskoj, koji je poslednjih 20 godina živeo u Americi, preminuo je u 83. godini.

Кakav je život u zatvorima u Srbiji

Pionirski projekat Prison life (Zatvorski život) stručnjaka Instituta za kriminološka istraživanja ispituje uslove u kojima žive osuđenici i često su im problemi isti kao ljudima na slobodi.