Kineski gurmani glume ožalošćenost zbog nudli u pogrebnom preduzeću

Ljubitelji hrane u Kini navodno hrle na neočekivanu destinaciju – u pogrebno preduzeće – jer su nudle, koje služe u kantini, postale popularne na društvenim mrežama.
Ovo jelo se može pronaći u pogrebnom preduzeću Erlong u jugozapadnoj provinciji Gvižu.
Kantina je namenjena klijentima pogrebne firme, ali kako se vest o nudlama proširila, mnogi gosti su počeli da dolaze kako bi probali hranu, a neki idu toliko daleko da se predstavljaju kao ožalošćeni.
Erlong je od tada najavio da će omogućiti delu stanovništva da jedu u njegovim prostorijama, ali da ne ometaju prave ožalošćene.
Pogrebno preduzeće nudi razne vrste jela sa nudlama tokom doručka i večere, a cena je nešto viša od evra po činiji.
Navodno su najpopularnije nudle sa mlevenom svinjenitom i kikirikijem.
„Služimo nudle samo mušterijama koje dolaze u pogrebno preduzeće zbog posla", rekao je jedan od radnika Erlonga za kineske medije.
Međutim, ljudi su se provlačili unutra kako bi dobili činiju nudli, dodao je radnik, naglašavajući da su ponekad redovi u Erlongu toliko dugački da gosti moraju da čekaju i po nekoliko sati.
„Bilo je onih koji su se pretvarali da su rođaci preminulih. Teško ih je razlikovati kada nastane gužva, i teško ih je kontrolisati" rekao je.
Kako bi zadovoljili potražnju, pogrebnici su odlučili da svakog dana ponude 50 činija nudli besplatno ljudima – sve dok „ne ometaju proces žaljenja", rekao je kuvar Erlonga.
Pomama za nudlama je počela ranije ovog meseca kada je korisnik društvenih mreža podelio objavu o njima dok je bio u poseti prijatelju u Gvižuu, koji je poznat po ljutim i kiselim jelima.
„Prijatelj kaže da je hrana u ovom pogrebnom preduzeću neverovatna", napisao je početkom meseca na RedNote.
„Red za hranu je duži od reda za polaganje cveća preminulima.
„Nisam uspeo da pojedem nudle, jer majka mog prijatelja nije poznavala nikoga ko je organizovao sahranu", napisao je.
Od tada, mnogi korisnici kineskih društvenih mreža dele vlastita iskustva sa hranom iz pogrebnog preduzeća.
Na Douyinu, kineskoj verziji TikToka, jedan korisnik je podelio fotografiju iz kantine, sa mnogo ljudi koji su čekali u redu za hranu.
„Čuo sam da su ovde rezanci odlični.
„Pomislio sam koliko je život kratak – i uzeo još jednu činiju", napisao je.
- Zašto se u Ukrajini vodi rasprava o 'ruskoj' salati
- Ešerihija koli: Kako izbeći opasno trovanje hranom
- Šta je lažni med i kako se Srbija bori protiv falsifikata
BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.
Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar