Razmatra se ukidanje osiguranja za slučaj nezaposlenosti

Vlada Srbije razmatra ukidanje naknade za osiguranje od 0,75 odsto za slučaj nezaposlenosti, kao deo mera za rasterećenje privrede, piše Politika.
Razmatra se ukidanje osiguranja za slučaj nezaposlenosti
Foto: Pixabay
List navodi da je plan da se ukine jedan deo tog nameta koji plaćaju i zaposleni i poslodavac, a kojim se finansira Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).
 
Povod za razmatranje tog smanjenja jeste taj što je NSZ prošle godine bila u suficitu od 3,1 milijarde dinara, prema podacima iz finansijskog izveštaja objavljenom na sajtu te službe.
 
Prihodi na osnovu naknada za osiguranje za slučaj nezaposlenosti, prema izveštaju o finansiranju NSZ, iznosili su oko 20 milijardi dinara.
 
Prihodi od tih taksi čine više od dve trećine budžeta NSZ-a, jer su ukupni prihodi te službe prošle godine iznosili 28 milijardi dinara.
  • Nada Dobrić

    21.09.2017 08:31
    bez taksi
    Ko je to predložio ? Kad su pitali nekog , iz , kako oni kažu " realnog sektora " koliko im je veliko opterećenje na plate ? Na svaki dinar koji dobije radnik, državi ide 68 para . To je tema .
  • Inspektor Višekruna

    21.09.2017 08:10
    A da ukinete NSZ?
    Samo da vidim kako bi se stručnjaci za zapošljavanje brzo zaposlili?
  • Za dve, najkasnije

    21.09.2017 03:00
    dve i po godine
    Naravno da treba ukinuti. Nema vise nezaposlenih. Kao lideri u regionu, moracemo da uvozimo radnu snagu. Uskoro cemo imati i puteve bolje od Nemacke. Rast BDP je nezaustavljiv GPD, GPS i SMS nas vode na prvo mesto " duing" liste. Već imamo plate veće nego ikad........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.