"Alibaba" zainteresovana za dolazak u Srbiju

Poznata kineska kompanija "Alibaba" zainteresovana je da u Srbiji pronađe partnera za otvaranje logističkog centara, izjavila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.
"Oni imaju svoj distributivni centar u Frankfurtu za EU ali su zainteresovani da u Srbiji nađu partnera za jedan takav logistički centar", rekla je Matić.
 
Matićeva je naglasila da bi otvaranje takvog logističkog centra omogućilo ne samo distribuciju proizvoda koje Kinezi proizvode nego i robu koju srpske kompanije proizvode i koju bi mogli da plasiraju na druga tržišta.
 
"Alibaba" je inače najveća kineska internet prodavnica.
  • Ja

    27.09.2017 13:16
    @Ameba
    Pre nego što počnete da urlate po sajtovima, prvo proverite sopstvenu tvrdnju. U ovoj vesti radi se o Alibabi, a vi mislite na Amazon.

    http://www.021.rs/story/Info/Zanimljivosti/171977/Amazon-dolazi-samo-u-onaj-grad-gde-ima-biciklistickih-staza.html
  • Ameba

    27.09.2017 13:06
    Dokle više...
    Da građane Smrdije država i mediji smatraju da su beskrajno glupi?(Iako su u pravu)!!!
    Pa pre par dana i ovaj medij je objavio USLOVE koje traži Alibaba, a Srbija NEMA ni jedan uslov za to. Ako mediji ne pamte, a "država" se samo hvali glupostima, da podsetim:
    Alibaba traži: metro, puteve, optiku... pa čak i biciklističke staze koji nema nijedan grad u Srbiji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.