Objavljen kalendar za plaćanje poreza - muzičari prvi na redu

Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za novembar, a prvi na listi koji su dužni da dostave ugovore o prihodima su estradni umetnici.
Objavljen kalendar za plaćanje poreza - muzičari prvi na redu
Foto: Pixabay
U poreskom kalendaru Uprave navodi se da su menadžeri estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni da dostave prijavu i obaveštenje do 6. u mesecu, za ugovore zaključene u oktobru.
 
Rok do 15. novembra naveden je za sve one koji plaćaju mesečne akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti. Među njima su preduzetnici koji vode poslovne knjige, paušalci, a rok do polovine meseca je i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike.
 
Isti datum važi i za one koji su zaposleni u inostranstvu i za inostrane penzionere, zatim za doprinose poljoprivrednika za četvrti kvartal ove godine.
 
Za kraj meseca, 30. novembar, Poreska je odredila rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar.
 
Poreznici kažu i da su svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni da dostave odgovarajući izveštaj nadležnoj jedinici Poreske uprave na obrascu IOSI (izveštaj o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.