Stojiljković: Na jesen milion nezaposlenih, treba im pomoći

Predsednik sindikata UGS "Nezavisnost" Zoran Stojiljković izjavio je danas da je očekivano da se broj nezaposlenih u našoj zemlji na jesen poveća na oko milion, kao i da se u okviru Socijalno ekonomskog saveta mora postići dogovor o narednim koracima koji bi pomogli i zaposlenim, a i onima koji ostanu bez posla.
Stojiljković: Na jesen milion nezaposlenih, treba im pomoći
Foto: Pixabay
Govoreći o najavama iz ovog sindikata da postoji opasnost da će na jesen u Srbiji broj nezaposlenih biti oko milion, on je za TV N1 naveo da je taj podatak izrečen nakon analize, i sa puno argumenata.
 
"Broj nezaposlenih pre pandemije je bio oko 550.000 ljudi, uzmite trećinu onih koji su se vratili iz zapadne Evrope, i saberite to sa očekivanjima da će oko 10 odsto zaposlenih ostati bez posla. Dodajte tom broju od 850 do 900 hiljada i one koje nemamo registrovane, tako da je ova konstatacija od milion nezaposlenih proverljiva", istakao je on.
 
Stojiljković je rekao da u zemlji nema političkog dijaloga.
 
"Nedostatak dijaloga vodi u ljutnju, nervozu i krajnje nepoverenje koje mi imamo. Ja ovu meru nepoverenja koja trenutno postoji u zemlji, ne pamtim od 1997. ili 1998. godine", ocenio je Stojiljković.
  • /

    24.07.2020 08:40
    /
    najava nezaposlenosti, osim onih u turizmu znaci da ima nesto sto ne citamo u medijima

    da li to silni investitori dizu sidro i ostavljaju nezaposlene?
    da li i banke dizu sidro?

    oni koji rade od kuce direktno sa strancima i dalje rade ali sa pomerenim rokovima, zasto onda ovi investitori beze?
  • Niko

    24.07.2020 07:27
    Sindikat nezavisnost potrosio 18mil € donacija u svrhu rusenja rezima do 2000god. Koliko je sada kesovine u igri?
  • Lufthansa

    24.07.2020 02:44
    Pa to je super
    Ako ce na jesen broj nezaposlenih biti 10e6, kao sto on kaze, znaci da ce se ustvari prepoloviti u odnosu na ono sto je trenutno! Ha!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija