Fejsbuk plaća Francuskoj 106 miliona evra

Francuski ogranak kompanije Fejsbuk pristao je da plati poreskim vlastima Francuske 106 miliona evra zaostalih poreza i kazni.
Fejsbuk plaća Francuskoj 106 miliona evra
Foto: Pixabay
"Napravili smo sporazum sa poreskim vlastima da na ime duga za period od 2009. do 2018. godine platimo 106 miliona evra, u šta je uračunata i kazna", saopštila je kompanije Fejsbuk.
 
Sporazum je usledio nakon što su francuske poreske vlasti odlučile da počnu strože da kažnjavaju tehnološke gigante koji su optuženi da u poreskim prijavama umanjuju profite.
 
Pregovori sa velikim tehnološkim kompanijama traju od 2017. godine i Fejsbuk je poslednji koji je prihvatio nagodbu. Pre toga Amazon je 2018. platio 200 miliona evra, Gugl čak milijardu evra, Epl 500 miliona, a Majkrosoft 350 miliona.
 
U sporazumu koji je Fejsbuk potpisao sa Poreskom upravom navodi se da je visina kazne 22 miliona evra.
 
Ove godine Fejsbuk je poreznicima već uplatio 8,46 miliona evra, što je skoro 50 odsto više nego u istom periodu prošle godine.
  • w/e

    24.08.2020 22:20
    idioti
    Zato su im kod nas sirom odresene ruke i ne moraju nista da placaju, a nama eko takse i akcize itd..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija