Šef TikToka podneo ostavku

Glavni izvršni direktor TikToka Kevin Majer podneo je ostavku manje od tri meseca otkako je preuzeo tu dužnost, prema internim dokumentima u koje je uvid imala agencija Rojters.
Šef TikToka podneo ostavku
Foto: Pixabay
Majera će na toj funkciji privremeno zameniti Vanesa Papas, generalna direktorka ove aplikacije za deljenje videozapisa u SAD.
 
Do ostavke Majera dolazi samo nekoliko dana nakon što je TikTok tužio administraciju predsednika Donalda Trampa zbog naredbe kojom se zabranjuju finansijske transakcije u SAD toj popularnoj aplikaciji.
 
Majer je bio glavni izvršni direktor za striming u kompaniji "Volt Dizni", pre nego što se 1. juna pridružio TikToku, a takođe je bio imenovan za glavnog operativnog direktora BajtDensa, matične kompanije TikToka.
 
"Poslednjih nedelja, kako se političko okruženje naglo promenilo, razmišljao sam mnogo o tome kakve će strukturne promene u korporaciji to zahtevati i šta to znači za globalnu funkciju koju sam preuzeo", naveo je Majer u ostavci.
 
"U tom kontekstu, i imajući u vidu da očekujemo vrlo brzo donošenje odluke, teškog srca želim da vas obavestim da sam odlučio da napustim kompaniju", dodaje se u pismu.
 
TikTok je u saopštenju poslatom elektronskom poštom potvrdio odlazak Majera, uz konstataciju da su politička kretanja u poslednjih nekoliko meseci "značajno promenila" opseg Majerove funkcije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija