Od 2. septembra ponovo proizvodnja "fijata 500 L" u Kragujevcu

Proizvodnja automobila "500 L" u fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA) u Kragujevcu biće nastavljena od 2. septembra, kada se radnici vraćaju na posao posle pauze od 20. jula.
Kako je rečeno u Samostalnom sindikatu te fabrike, zaposleni u FCA otišli su posle svega dve radne nedelje na dužu pauzu, od 20. do 31. jula bili su na plaćenom odsustvu, zatim su koristili kolektivni godišnji odmor do 21. avgusta, pa ponovo plaćeno odsustvo do 28. avgusta.
 
Zamenik predsednika samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Nikola Mandarić rekao je da će 31. avgusta i 1. septembra biti organizovan takozvani "start up", odnosno priprema proizvodnje i rezervnih delova, za šta će biti angažovan jedan broj zaposlenih.
 
Od srede, 2. septembra, svi radnici se vraćaju na posao i počinje ponovo proizvodnja "fijata 500 L".
 
Mandarić je rekao da će se u fabrici nastaviti sa maksimalnom primenom zaštitnih mera protiv širenja infekcije korona virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija