Mali: Sporazum iz Bele kuće signal investitorima koji će hteti da grade fabrike

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da je potpisivanje bilateralnog sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama snažan signal investitorima.
"Važno je reći da je potpisan bilateralni sporazum sa SAD. Za mene je važan sam sporazum. Sama činjenica da se desio, da se radi o ekonomskoj normalizaciji, velik je signal i za investicije i za investitore, da naše destinacije postaju atraktivnije", rekao je Mali za RTS.
 
Mali je ocenio da su za građane Srbije najvažnije odredbe sporazuma koji se tiču ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu, put Niš - Priština, pruga prema Prištini i Merdaru, kao i dve milijarde evra koje je američka vlada reklad a će obezbediti kako bi se završili ti projekti.
 
Sve to će, kaže, biti veliki signal za kreditni rejting, posebno za investitore koji će hteti da grade fabrike, ocenio je Mali.
  • mikrob

    06.09.2020 15:38
    Kriminalna fotka :)
    Nasalio bi se kako ce nagrnuti bugarski biznis turisti ali to nema smisla - njih treba sve hapsiti...
  • Uros

    05.09.2020 22:17
    @Saša
    Znaju oni da Amerikanci one koje iskoriste bacaju u smece. To je najbolje znao Milosevic, sada Taci,... docice i oni na red...
  • Alt

    05.09.2020 19:58
    -mali-
    Idi da spavas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija