Bezos najbogatiji Amerikanac, Tramp pao na listi

Direktor Amazona Džef Bezos zadržao je prvo mesto na Forbsovoj godišnjoj rang listi 400 najbogatijih Amerikanaca, dok je predsednik SAD-a Donald Tramp pao sa prošlogodišnjeg 275. mesta na 352. poziciju.
Uprkos pandemiji, američkim superbogatašima ide bolje nego ikad, piše Forbs povodom 39. po redu godišnje rang liste najbogatijih ljudi u SAD, koja je objavljena danas.
 
Ukupno bogatstvo 400 rangiranih Amerikanaca iznosi ove godine 3,2 biliona dolara, što je porast od 8 odsto u odnosu na godinu ranije i rekordan nivo u Forbsovom četiri decenije dugom praćenju bogatstva američkih milijardera.
 
Bezos, osnivač i šef Amazona, ostao je treću godinu uzastopno na čelu Forbsove liste najbogatijih Amerikanaca sa bogatstvom od 179 milijardi dolara, računato na osnovu vrednosti akcija i deviznom kursu na dan 24. jula, koje je u odnosu na prošlu godinu uvećano za 57 procenata.
 
Forbs je, u međuvremenu, krajem avgusta izvestio da je Bezosova neto vrednost dostigla rekordnih 200 milijardi dolara i da je on prvi u istoriji čije je bogatstvo prešlo taj prag.
 
Na ovogodišnjoj rang listi je palo čak 25 bogataša u odnosu na prošlu godinu, od kojih je 10 njih čak ispalo sa liste delom zbog gubitaka koje im je nanela pandemija, piše u izveštaju na internet stranici Forbsa.
 
Istovremeno, na listi se našlo 18 "novopečenih" najbogatijih Amerikanaca, među kojima su: Erik Juan, direktor kompanije Zum video komjunikejšens, čija je neto vrednost 11 milijardi dolara, Džim Koh, suosnivač i predsednik kompanije Boston bir, sa bogatstvom od 2,6 milijardi dolara i najmlađi novopridošli Trevor Milton (38), osnivač kompanije Nikola za proizvodnju elektrčnih i hibridnih kamiona s pogon na vodonik i struju.
 
Američki predsedik Tramp pao je za 77 mesta, na 352. poziciju, pri čemu se njegovo neto bogatstvo smanjilo na 2,5 milijardi dolara sa prošlogodišnjih 3,1 milijardu, usled pada vrednosti njegovih poslovnih zgrada, hotela i odmarališta zbog pandemije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija