Berze u padu nakon vesti da Tramp ima koronu

Cena akcija na azijskim berzama pale su u petak, kao i američki terminski indeksi, nakon vesti da je predsednik SAD Donald Tramp zaražen virusom korona.
Berze u padu nakon vesti da Tramp ima koronu
Foto: Pixabay
MSCI indeks azijsko-pacifičkih deonica, bez japanskih, bio je oko 7 časova u minusu 0,15 odsto, nakon četiri dana rasta. Pritom je na Tokijskoj berzi, na kojoj se juče nije radilo zbog tehničkih problema, Nikkei indeks ojačao 0,2 odsto, dok su cene akcija u Singapuru i Australiji pale oko 0,3 odsto.
 
Na berzama u Šangaju, Južnoj Koreji i Hongkongu danas se ne radi zbog praznika.
 
Nakon vesti da Tramp ide u karantin, terminski S&P 500 indeks pao je 0,4 odsto, pa je za očekivati da će u petak na Vol Stritu cene akcija pasti, nakon jučerašnjeg rasta.
 
Činjenica da je Tramp pozitivan doprinosi nesigurnosti na tržištima, koja su ionako nestabilna zbog predsedničkih izbora u SAD u novembru.
 
"Razvoj događaja zavisiće od toga koliko će situacija biti ozbiljna. Ulagači su već ionako zabrinuti zbog predstojećih izbora, a ovo uliva dodatnu nesigurnost na tržišta", kaže Masajuki Kičikava, strateg u kompaniji "Sumitomo Mitsui Asset Management".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija