Svetski milijarderi tokom pandemije postali još bogatiji

Pandemija koronavirusa najbogatije ljude širom sveta učinila je još bogatijim, pokazalo je istraživanje konsultantske firme PwC i glavne švajcarske banke UBS.
Svetski milijarderi tokom pandemije postali još bogatiji
Foto: Pixabay
Prema podacima koji su danas objavljeni, za vreme pandemije korona virusa ukupno bogatstvo svetskih milijardera poraslo je na 10,2 biliona dolara. UBS navodi da je njihovo bogatstvo od početka krize izazvane pandemijom korona virusa, i to samo od aprila do jula, uvećano za 27,5 odsto.
 
Istovremeno su milioni ljudi u svetu ostali bez posla, prenela je Hina. UBS je objavio i da je bogatstvo milijardera dostiglo novi maksimum, nadmašivši prethodni vrhunac od 8,9 biliona dolara dostignut krajem 2017. godine.
 
Do porasta njihovog bogatstva delom je došlo zahvaljujući oporavku berzi i deonica, a njihova ulaganja u brzorastuća područja, poput tehnologije i zdravstvene zaštite, pokazala su se novim pokretačima bogatstva, pokazuju rezultati studije.
 
Milijarderi su još više profitirali od krize jer su kupovali više deonica firmi u trenutku kada su tržišta širom sveta propadala.
 
I broj milijardera je dostigao novi maksimum. Sada ih je 2.189, dok ih je 2017. godine bilo 2.158. Najbogatiji čovek na svetu i dalje je vlasnik Amazona Džef Bezos, čije se  bogatstvo procenjuje na 189 milijardi dolara.
  • NSadjanka

    07.10.2020 23:33
    ZATO
    Pa zato su nam je i uveli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija