Za "Moju prvu platu" se prijavilo 13.300 mladih

Za program Moja prva plata do sada se prijavilo 13.300 mladih, a ostali zainteresovani mogu da se prijave do 8. novembra, kada ističe rok za prijavljivanje, izjavila je za Tanjug rukovodilac Centra za edukaciju u Privrednoj komori Srbije Mirjana Kovačević.
Za "Moju prvu platu" se prijavilo 13.300 mladih
Foto: Pixabay
Mladi su se prijavili za oko 11.000 pozicija, a 8.000 kompanija, koliko se ranije javilo na program, oglasilo je 14.325 pozicija. Dakle, ostalo je još oglašenih mesta na koja se niko nije javio.
 
"Zato pozivamo mlade da se prijave. Pravo na prijavu imaju mlađi od 30 godina, sa najmanje završenom srednjom školom, bez radnog iskustva ili ako je ono kraće od dužine trajanja ovog programa", kaže Kovačevićeva.
 
Ona navodi da među pozicijama koje su oglašene, a nisu pokrivene prijavama, ima kuvara, konobara, raznih građevinskih profila, ali i pozicija koje traže fakultetsko obrazovanje, kao što su mašinski, građevinski, elektro inženjeri, projektanti.
 
Prema njenim rečima, nepokrivenih pozicija ima u svim delovima Srbije, pa i u gradovima gde je najveći broj prijavljenih, poput Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca.
  • Janko

    06.11.2020 23:59
    Srpska Napredna Salamura
    Koliko se prijavilo za punjenje Radikalskih dzepova?
  • Dragan

    06.11.2020 23:23
    Ah
    Koja prevara.Onima koji su zdravi,inaju noge ,sede po cei bogovetni dan u kafićima,kladionicama država traži posao.Oni koji su invalidi i stariji koje niko neće ko traži posao ?Recimo na motanju kablova APTIV se javi desetak radnika,posle nedelju dana maksimalno ostaje jedan.
  • Jax

    06.11.2020 17:35
    Pitanje
    Šta je sa starijima od 30 godina? Šta smo mi, statistička greška, politički ne podobni ili šta?
    Došlo vreme da se ide van.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija