Ratifikovan sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije i Srbije

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je federalni zakon o ratifikaciji Sporazuma o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije i Srbije, objavio je danas Sputnjik.
Premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je u oktobru prošle godine u Moskvi Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije (EAEU), kojim se proširuje lista srpskih proizvoda koji mogu da se izvezu na teritoriju EAEU bez carine i povećavaju se kvote za izvoz robe za koje važe ograničenja.
 
Sporazum će zameniti postojeće bilateralne sporazume sa Rusijom, Belorusijom i Kazahstanom i proširiti zonu slobodne trgovine i na Jermeniju i Kirgiziju, što obuhvata tržište od oko 185 miliona ljudi, navodi Sputnjik.
  • Privatnik

    11.11.2020 12:03
    @Laloš R
    Nama ne treba eu, jer smo mi vec deo evrope. Cak smo civilizacijski veci evropljani od mnogih drzava eu. Nama treba trziste za plasiranje robe pod najpovoljnijim mogucim uslovima, a ne eu po svaku cenu i na svoju stetu. Ne treba nam niko ko nas uslovljava, ucenjuje, tretira kao divljake, ponizava, namece svoje i ne dozivljava nas kao iole ravnopravanog partnera u ekonomskoj saradnji. Eu je propala tvorevina u kojoj par ekonomski najacih drzava gazi slabije i koristi triste eu da nametne svoja pravila. Koja je drzava eu profitirala ulaskom u eu, osim Nemacke? Ulaskom u eu bi dodatno osiromasili, pa bi morali da zivimo od kredita eu i da se zaduzujemo kao vecina drzava eu. Time se pada u ropstvo
  • NS

    11.11.2020 11:51
    @Laloš
    Tako je. Sto dalje, to bolje. Koji ce nam eu? Pa cim je Engleska izasla iz eu, a jedna je od ekonomski najmocnijih drzava u Evropi, sta cemo mi tamo sa nasom slabasnom ekonomijom
  • Laloš R

    11.11.2020 09:55
    Saglasan u potpunosti
    Nama je mesto u Evropskoj uniji, da, treba sarađivati i sa drugim stranama ali mi kulturološki, teritorijalno, civilzacijski pripadamo prostoru gde vladaju privreda i način mišljenja E.U.
    Mi moramo da sarađujemo prvo sa E.U. pa tek posle sa drugima.
    Drugi su kanda stigli prvi.
    Privreda je ključ
    Oni je otvaraju tenkovima, jurišnim helikopterima, a ne tehnologijom proizvodnje na vojvođanskim i srpskim poljima koje donose hranu, tehnologhija now-how, i slično, ne oni se drže onog što je već provereno a rekla na početku svog prvog mandata, Kancelar Merkel, "ratovi se neće voditi tenkovima već privredom".
    Učite o Izraelaca, oni su pustinju Negeb pretvorili u oazu, mogu da gaje sve što ovde ispadne oni naprave.
    Učite, ali nas "braća" navlače i odvlače od E.U.
    Jel ćemo opet biti krajišnici za drugog?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija