UTAS: Sprečiti bankrot turističkih agencija

Sekcija subagenata Udruženja turističkih agencija Srbije (UTAS) saopštila je danas da bi najpravednija mera za sprečavanje bankrota i otpuštanje radnika trebalo da bude subvencija za likvidnost.
UTAS: Sprečiti bankrot turističkih agencija
Foto: Pixabay
Najavljena mera subvencija za polise od insolventnosti favorizuje manji deo agencija, a nikako ne pomaže najmanjim firmama kao što su posredničke agencije.
 
Ova mera ne sprečava bankrote i otpuštanja u turističkom sektoru, iako bi to trebalo da je njihov glavni cilj, navodi se u saopštenju.
 
Sva udruženja turističkih agencija i predstavnici resornog ministarstva će sutra, 12. novembra, nastaviti sastanke povodom teške situacije u kojoj se našao turistički sektor.
 
Subagenti navode da su nezadovoljni što je deo turističke privrede koji čine turističke agencije posrednici potpuno izostavljen iz takozvane sektorske pomoći. Pomoć u vidu subvencija za polise od insolventnosti favorizuje manji broj agencija i preliva se osiguravačima umesto onima koji su najviše ugroženi.
 
U saopštenju se podseća da su posredničke agencije često porodične firme i da njihovo gašenje potpuno ostavlja bez prihoda čitave porodice.
 
"Podržavamo i ostale zahteve za sektorskom pomoći koje su ranije uputili predstavnici turističkih agencija, a među kojima nije bila subvencija za kupovinu polise od insolventnosti", navodi se u saopštenju i dodaje da bi se deo pomoći za koju se zalažu vratio u budžet kroz poreze i doprinose. 
  • Veljko

    12.11.2020 11:23
    E ne može
    Agencija koja ima dugovanja prema putnicima u smislu nerealizovanih putovanja, NE MOŽE da se likvidira i zatvori!
    Uf, mislio sam da sam u pravnoj državi!
  • paaa

    12.11.2020 09:38
    I treba da se zatvore. Nek traže novo zanimanje. Nikad mi nije bilo jasno čemu služe, udjete u Petra Drapšina ulicu, nanizane 5 šupe, sve su kao turističe agencije, a ono sedi jedan čovek i preprodaje jedan isti aranžman od prave turističke agencije. To i nije turistička agencija nego neki nakupac.
  • ha,ha,ha

    12.11.2020 09:23
    Ha, ha, ha
    Ma nemoj??? Što ste vi pametni!!! Onda hoću i ja da mi država daje pomoć i subvencije, jer sam dobio otkaz. U ovoj državi je sve naopačke. Državni paraziti, koji ništa ne stvaraju osim korupcije, uživaju, a svi oni koji svojim radom pune budžet, e oni se muče. E pa zato nam je tako. Dokle god veštački održavaju taj nakaradni sistem ovako će biti, a mnogima od njih to i odgovara, zato nas veštački održavaju u ovom nakaradnom sistemu već 30 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija